torstai 9. kesäkuuta 2011

Napakkaa

Täytyy aloittaa pienellä tunnustuksella: tädin nyrkit eivät pysy kiinni. Ja tässä todistusaineistoa.

1. Ensin tulee rakko nimettömän keskelle!2. Sitten, kun yrittää antaa vanhalle rakolle lepoaikaa ja pitää ohjia kädessä vähän toisella tavalla, tulee rakko pikkurillin ylimpään kolmannekseen!


Kun noista tavoitteista on aina välillä jauhanut, niin ehkä tässä voisi olla yksi sellainen konkreettinen: jos opettelis pitämään ohjat kädessä :)

*****

Sitten tämän päivän tuntiin. Nyt on selkeästi menossa semmoinen vaihe, että tätiin yritetään saada vähän enemmän potkua. Välillä ihan kirjaimellisesti . Tänään harkkailtiin erittäin napakoita siirtymisiä: 5 askelta ravia ja 1 askel käyntiä ja taas 5 askelta ravia jne. Voi veljet, että oli vaikeaa! Välillä onnistuin ja välillä en sinnepäinkään. Loppua kohden jo vähän paremmin.

Huomaan kuitenkin, että kun mikään ei vielä ole selkärangassa eikä tapahdu automaattisesti, niin sen yhden käyntiaskeleen saaminen vaatii väkisinkin ennakointi ja vähän hyvää tuuria. Jos alan pyytää uutta ravia vasta sitten, kun varmuudella on tultu jo yksi aito käyntiaskel, niin on jo ihan liian myöhäistä. Koska siitä, kun tajuan jotain tapahtuneen, kestää vielä melkoinen tovi, kun mietin, että mitäs mun sitten pitikään tehdä. Ja toinen tovi, että saan sen seuraavan jutun tehtyä.

Tosi hauska ja mulle äärimmäinen hyödyllinen harjoitus, jonka myötä Nortti tuli selkeästi aktiivisemmaksi, nopeammaksi reagoimaan ja Mian mukaan lyheni 30 senttiä.

Alkuverkoissa en loistanut puolipidätteilläni, joten Mia hyppäsi välikäyntien aikana Nortin selkään ja havainnollisti, mitä tarkoittaa se, että ratsastetaan aktiivisesti ja jokainen askel. Nortin tapauksessa se tarkoittaa hurjan paljon puolipidätteitä ja pohje- tai raippamuistuksia.

Mian ratsastuksella oli vaikutusta paitsi Nortin liikkeeseen myös siihen, että minäkin onnistuin havainnollistamisen jälkeen huomattavasti paremmin. Kehuja sateli ja tätiratsukko porskutti menemään kovin tyytyväisenä ja vähän ylpistyneenä :) Nyt pitäisi vain muistaa huomennakin olla aktiivinen ja yrittää myös edes ajoittain kiinnittää huomiota hevosen liikkeeseen ja opetella pikkuhiljaa erottamaan jyvät akanoista.

*****

Koska en oo vielä ehtinyt hehkuttaa, niin nyt on hyvä hetki: Ihana kesä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti