maanantai 4. kesäkuuta 2012

Ja nyt tarttis enää tietää, mitä tarkoittaa spee.

Valmentajan kehoituksesta ja mahdollistamana roudasin Durden purukalustoineen tänään Vermoon Jutin nähtäväksi. Edellisestä raspauksestahan on vasta alle kolme kuukautta, mutta koska D on kova pulaamaan suunsa kanssa sekä ratsastaessa että muutenkin, ei hampaisiin erikoistuneen lääkärin näkemisestä ainakaan mitään haittaa olisi.

Tuomio kuulostaa tältä: Kauttaaltaan epäsäännöllinen spee, joka kaareutuu väärään suuntaan. Korkeat 3/406-7 ja 1/210. Pitkät kulmahampaat. Terävä. 

Ja hoitona: Purennan oikaisuhionta. Kuolainsijan muotoilu. Raspaus. 

Ilmenevästi epäsäännöllinen ja väärään suuntaan kaareutuva spee aiheuttaa monenlaista ongelmaa, joista vähäisin ei ollut muutamiin hampaisiin muodostunut terävä harjanne. Ylähampaiden harjanne nimittäin saa aikaan sen, että vastaavalla kohdalla alarivissä hampaiden välinen rako suurenee ja sinne jää ruokaa, joka taas voi johtaa pahoihinkin tulehduksiin.

Osa hampaista oli niin matalia, ettei purennasta saanut tasaista tällä käynnillä. Uusi aika varattiin puolen vuoden päähän. Nyt sitten jäädään jännäämään, vaikuttaako tämä oikaisuhoito suun aukomiseen ja kielen näyttämiseen. Joka tapauksessa, onneksi tuli mentyä ennen pahempia ongelmia! (Onneksi joku patisti.)

Durdea nukuttaa.
Tätiä muka naurattaa, vaikka oikeasti joutui pinnistelemään voimat ihan äärimmilleen tuota päätä kannatellessa.
Ai niin, ja se spee. Parempi, että luette itse :)

3 kommenttia:

 1. Voi kun joku patistais jotakin viemään mut (vaikka nukutettuna) korjailuttamaan mun speetä. (En siis lukenut mikä se on, mutta luultavasti hampaisiin liittyvää.) :D Viimeisimmästä nukutushammaslääkäristä onkin jo aika monta vuotta...

  Ihana uus banneri! Sopii niin hyvin tuohon vaatimattomaan blogin nimeenkin. :) Yksinkertainen on todellakin kaunista!

  Ja toivottavasti suuongelmat on sillä selvät Deellä. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kehuista ja tsemppauksesta!

  Nyt vaan rohkeasti sinne hammaslääkäriin. Koska olet niin urhea Tahvonkin kanssa, niin ethän sä nyt yhtä kilttiä lääkäriä voi noin kovin pelätä. Muista, että asema idolina velvoittaa ;D

  VastaaPoista
 3. Hammaslääkärit ei oo kilttejä! Ne on valinnut sen alan vaan koska ne haluaa kiduttaa ihmisiä laillisesti. :D Mun purukalustossa varmaan taas olis kidutettavaa moneksi tunniksi vaikka hinkkaan joka päivä kaks kertaa hampaat ja syön purkkaaa. Mä oon aarre kidutushammaslääkäreille. :D
  Mä meinasin jo tulla sanomaan tänne, että apua apua, mutta huomasitkin jo, ettei mee enää maastoilut kuin strömsössä.. Oli jo niin ihana fiilis maastoilusta, kun se oli ihanan rentouttavaa, hauskaa ja ja.. No, ehkä syksyyn mennessä taas.

  VastaaPoista