maanantai 11. elokuuta 2014

Mistä tietää, että on edistynyt?

No ainakin siitä, että jalustimet pysyy jalassa. Siinä missä pari vuotta takaperin jalustinta joutui vielä korjaamaan paikalleen monen monituista kertaa yhden ainoan pääty-ympyrän aikana, nykyään ovat harvassa ne ratsastuskerrat, jolloin sen joutuu tekemään edes yhdesti. Tää edistymisaskel on kiva siinäkin mielessä, että kun jalustimia ei tarvitse koko ajan korjailla, voi ihan toisella tavalla keskittyä ratsastamiseen.

Toinen on ehkä se, että kun ratsastaa harjoittelumielessä rataa kotitallilla, ei mene ihan kipsiin. Ei edes, vaikka kuvataan ja paikalla on yleisöä. Katsokaa vaikka:
Paikalla ei ollut virallista tuomaria, vaan palautetta antoi tuttu & turvallinen Mia, joten se tietysti helpotti tilannetta paljonkin. Toisaalta, oli aika, jolloin menin kipsiin pelkästään siitä, että piti ratsastaa rata Mian edessä – ilman videoita ja yleisöä.

Ja videolta näkee myös mun kolmannen edistystodisteen: kykenen nykyään melko usein vaihtamaan askellajista toiseen halutussa pisteessä. Tämähän on myös ollut enemmänkin henkisen puolen haaste, ja liittynyt tietysti kaikkein eniten laukannostoihin, mutta nyt se alkaa olla selätetty.

Tuo videoitu on toinen kerta elämässäni, kun ratsastin ko radan ja siihen nähden olen ihan tyytyväinen suoritukseen – kuvastaa aika hyvin mun tasoa. Ja kertoo, että paljon on opittavaa.

Tuolla viikolla Durtsi oli tuntunut pitkästä aikaa vähän huonommalta. Se oli minusta tahmeampi, laukka nelitahtisempaa, se punki oikeassa kierroksessa sisälle ja oli suustaan levottomampi.
Osteopaatti kävi hoitamassa viime tiistaina, ja se jälkeen on taas ollut ihan toinen heppa alla. Tänäänkin oli niin ihana ratsastaa (toki Mia ehti käydä nopeasti selässä ennen mua, mikä tietty auttoi asiaa), että oikein harmitti lopettaa tiukan aikataulun vuoksi. ...kyllä mä muistan sellaisenkin ajan, kun olin onnellinen siitä, että olin ratsastanut "tarpeeksi" ja sain tulla alas. Aika toisenlaiselta tuntuu nyt <3 br="">

12 kommenttia:

 1. Hiljainen lukijakin täältä välillä kommentoi... Olipas kiva kuulla teidän kuulumisia, juuri tänään mietin että miten teillä on mahtanut mennä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja kiva, että "luet äänekkäästikin" välillä :) Sitä saa tehdä kyllä useamminkin :)

   Poista
 2. Oi vitsi, vähänkö ootte pätevän näköisiä! Eikun menoksi vaan oikeisiin kisoihin! Siellä ei yleensä edes tuomari yritä hämmentää kesken suorituksen huutelemalla kommentteja ratsastettavasta ohjelmasta! :D Mulla olisi siinä kohtaa mennyt pasmat niin sekaisin, että en varmaan olisi pystynyt noin vaan jatkamaan rataa keskeytyksettä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piitu! No en tiedä pätevästä, kyllä tuossa aika karmeasti petrattavaakin oli. Iloista on kuitenkin huomata, että meno ainakin tuolla kertaa näytti paremmalta kuin miltä se tuntui. Toivon, että se kertoo enemmän oman vaatimustason noususta kuin totaalisesta arvostelukyvyttömyydestä :)

   Mä oon tottunut siihen, että Mia aina hämmentää pakkaa, joten onnistuin pysymään suunnitelmassani :) Mut toki on ihan kiva aatella, että oikeissa kilpailuissa niin ei tapahdu :)

   Poista
 3. Ja hei, mistä vielä tietää edistyneensä? Kun on jo sen verran itseluottamusta että laittaa näytille videon siitä suorituksesta, jota ei ennen olisi ehkä kenties edes kyennyt jännitykseltään tekemään! Durandolla on mahtavan kimmoisan näköinen ravi, ihailen kykyäsi istua siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Joo, kyllä mulla on urheus ja itseluottamus kohentuneet selvästi – ja näemmä myös fiilispuolella kriittisyys lisääntynyt samaa tahtia :)

   Ja kiitos ihailusta, johon olisi kiva jäädä vaan paistattelemaan, mutta rehellisyyteni estää sen: on nimittäin myönnettävä, että Durtsin askeleet ovat niin pehmeät, ettei siellä istuminen ole lainkaan vaikeaa. Mullahan ei ole mitään valtaisaa heppakokemusta, mutta kyllä Durtsin ravi on ehdottomasti yksi helpoimmista, joissa on koskaan istunut.

   Poista
 4. Yksi sana: Wau! Ihan mahtavalta näytti :) Voinki sitten kohta lähtee sun kisahoitajaks ;)
  -Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan Ella, mutta eipäs nyt liiotella :D

   Poista
 5. Wau! Nyt vaan oikeisiin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli :) Tallikaveritkin jo houkuttelivat mukaan, mutta mun tehovalmennusjakso kasvattaa heppailun kustannuksia sen verran, että kisat saa kyllä ainakin tältä kesältä jäädä väliin. En nyt tiedä, onko mulla muutenkaan sinne mitään hirmuista imua, mutta tavallaan olis ehkä kiva käydä testaamassa omat hermot vieraassa paikassa – oiskohan niitä ollenkaan? :)

   Poista
 6. Siistiä !

  Ratsastustaidottomana arvioin ratsukoita sen mukaan minkälaisia valokuvia ratsukosta saisi ja moneen otteeseen videota katsoessani ajattelin että teistä saisi niiiin hienoja kuvia ! Joten kyllä vaan kehitys näkyy, selvästi ja kauas. Hyvä Te !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla, kivasti sanottu! Vaikka lähempi tarkastelu paljastaa kyllä vähän muutakin...yritän muistaa palata tähän seuraavassa postauksessa, kuvien kera :)

   Poista