tiistai 13. elokuuta 2013

Reilu meininki

Ratsastuksen jälkeen hikinen heppa tietysti huuhdellaan. Kun keli on lämmin ja mukava, on kiva hinkailla sienellä vähän paremminkin, että saisi sitä loputonta tomukerrosta vähän ohennettua.

Sitten viedään puhtaana kiiltelevä hevonen takaisin laitumelle...:D

P.S. Video on viikonlopulta, jolloin vielä oli lämmintä.

10 kommenttia:

 1. Hihii :) Ole vaan tyytyväinen ettei se ole kuitenkaan valkoinen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Noin kaikki valkoisten heppojen omistajat tietysti sanoo, mutta pitää se kakka harjata pois tummastakin elikosta ennen satulointia ;) Mut joo, onhan se huomattavasti pienemmällä vaivalla silti siistin näköinen tuommoinen tumma mies. (en voi enää sanoa musta, koska Durtsista tuntuu väri katoavan melkein silmissä; satulan alla on jo ihan sellaista punaruskeaa karvaa, niin että kun satulahuopaa katsoo, ei ikinä arvaisi, että heppa on muka musta)

   Poista
 2. No... Hmm... Olihan se upean kiiltävä hetken ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, onneksi tuli videolle, et on todistusaineistoa ;D

   Poista
 3. Oma, toimiva paarmakarkoite. :) Tinttikin käyttää sitä. Tosin joka päivä ja ympäri vuoden. Varmuuden vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä Tintti varautuu niiden talvenkestävien superpaarmojen tuloon :)

   Poista
 4. Ihana katsoa kun hevoset piehtaroi, ne näyttää niin nauttivan eivätkä saakurat osaa yhtään hävetä sitä että mamin työ menee ihan hukkaan.

  VastaaPoista
 5. Mä olen ratkaissut ongelman niin, että jos satun olemaan yksin maneesissa (niin kuin usein tuppaa olemaan), samalla kun siivoan kakat ja muut pois, päästän hevosen vapaaksi ilman varusteita, jolloin herra pääsee hieromaan selkäänsä maneesin pehmeään hiekkaan jo ennen loppupesuja. Tämä on ollut helppoa, kun ollaan tehty lähinnä maasta työskentelyä ilman satulaa, korkeintaan suitset tai kapsoni päässä. Willi ei harrasta päivittäin ulkona piehtarointia, mutta maneesin hiekka on sen mielestä niin mukavaa, että varsin lyhytkin vapaana jaloittelu saa sen katolleen. Ääniefektien kanssa, ähkien alas ja vinkuen ylös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei valitettavasti hepan päästäminen vapaaksi maneesissa ole sallittua :( Toissapäivänä hämäsin sen, että kun ratsastuksen ja pesun jälkeen vein D:n takaisin laitumelle talutin sen sinne toiseen päähän, missä on kutakuinkin ehkä ruoho. Durtsi seuras mua vähän matkaa takaisin portille päin, mutta jäi onneksi piehtaroimaan sinne, missä vielä oli ruohoa eikä pelkkää multaa. Olo oli kuin voittajalla. Mutta lyhyt oli ilo, sillä eilen tyyppi oli sitten aamukasteen voimin jälleen kuorruttanut itsensä todella paksuun mutakerrokseen :D

   Poista