perjantai 25. toukokuuta 2012

Kaikki on vinksin vonksin

Tai ainakin ihanasti heikun keikun :)

Siinä missä vielä joitakin viikkoja takaperin ehkä noin yksi kahdestakymmenestä laukannostoyrityksestä onnistui, tulee epäonnistumisia nykyään suunnilleen yhtä harvoin.

Vatsaoireilua ei ole ollut. Joko ihmelääke Sinking on auttanut tai sitten hepan vatsaoireilu on ollut isommin oman pääni sisässä kuin olisin osannut arvatakaan.

Durando on hyväntuulisen ja tyytyväisen oloinen, lihonutkin aika tavalla.


Tunneilla täti on saanut hikoilla ihan urakalla. Huomiota on kiinnitetty muun muassa näihin asioihin:
 • Käsien asento. Varsinkin oikealla kädellä tuntuu olevan oma tahto, joka kuljettaa sitä koko ajan sään väärälle puolen.  Ohjeena miettiä vähän leveämpää kättä ja pitää huoli siitä, että kumpikin käsi pysyy omalla paikallaan. 
 • Lantion asento. Että se vasen ei työntyisi eteenpäin.
 • Jalkojen rentous, jousto polvissa.
 • Tahti, tahti ja tahti. Koko ajan ja joka hetki. Siitä ei vaan saa tinkiä ja sitä pitää seurata herkeämättä! Jos Mia ehtii huomauttaa, olen jo auttamatta myöhässä korjauksen kanssa. (Ja voitte uskoa, että todellakin ehtii huomauttaa melko usein.)
 • Puristamisen, jahtaamisen ja lantiolla nylkyttämisen lopettaminen. Polvilla ei saa puristaa eikä muutenkaan jalalla koko ajan painostaa. Selkeitä ja tarvittaessa teräviä pyyntöjä, mutta ei jatkuvaa kiusaamista. Ja se nylkyttäminen – se ei kuulemma ole mitään kaunista katsottavaa :D
 • Kääntäminen, niin että hevonen taipuu ja pysyy tasapainossa. 
 • Durandon oikean lavan pitäminen ruodussa. Nopeita, pieniä puolipidätteitä oikealla ohjalla, tarvittaessa raippa oikealle lavalle, jos pidätteet eivät riitä.
 • Ja viimeisenä, mutta ehdottomasti tärkeimpänä: ASENNE! Ilman sitä ei ole mitään.


8 kommenttia:

 1. Hienoa, että teilä on lähtenyt sujumaan laukannostot! :)

  Pelottavan paljon samoja "ongelmakohtia" taitaa löytyä täältäkin..

  VastaaPoista
 2. Anteeksi, ei sais nauraa, mutta repeilin tossa "Puristamisen, jahtaamisen ja lantiolla nylkyttämisen lopettaminen" kohdassa :D Se oli tosin hyväntahtoista naurua, ja johtui lähinnä siitä, että (koko lista) osui ja upposi myös ruudun tällä puolella... Ei oo heleppoo!

  VastaaPoista
 3. Onpa onnistunut valokuva Durdesta:)

  VastaaPoista
 4. Tuo viimeinen kohta osui ihan nappiin. Itse yritän löytää rentoutta ja saada koipeni kuriin. Muut nylkytykset ja muut annan tässä vaiheessa itselleni anteeksi kun ei kaikkea pysty kerralla korjaamaan. Tahvo nostaa laukan niin paljon paremmin kun ollaan rviltu reippaammin, mutta rennosti. Tai no, en nyt tiedä miten laukat enää pariin päivään onnistuu kun pääsin elämäni täyskäännös-täyttä laukkaa-päistikkaa kivikkoon-show´hun.
  Ihanaa kun teillä on tuollainen haukansilmä joka näkee kaikki viat. Mäkin haluan sellaisen haukansilmän pitämään mulle vahtia.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista :) Vaikka tietysti toivon kaikille onnea, menestystä ja supernopeaa ratsastustaidon kehitystä, on silti kiva kuulla, ettei ole yksin näiden nälkävuosien mittaisen kehityslistojensa kanssa.

  Ja Enne, saa todellakin nauraa :D Mä sain oikeesti niin suoraa palautetta siitä, miltä se nylkyttäminen näyttää, että mun on saatava se loppumaan – muuten pitää merkata niin, että kentän laidan paikat on mun ratsastuksen ajan K-16 ;D

  Kiitos Kia, jotenkin se on viisaan ja seesteisen näköinen tuossa. Melkoista harhaa ;)

  AnnemariKo, onneksi selvisit kivikkoshowsta kutakuinkin ehjin nahoin! Muista, että oot mun idoli, koska niin rohkeasti maastoilet. Ja juu, lämpimästi suosittelen haukansilmää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, aivan hämilleen sitä menee tällainen pullamössötäti idolin roolistaan. :)
   Kivikkoshowsta taisi jäädä murtunut kylkiluu, jonka kipuilut jäi niskojen kipuilujen varjoon, mutta nyt kun lihakset ovat ennallaan niin kylkiluukipu jäi. No höh. Maastoonkin ollaan päästy nyt surkean vähän tuon tippumisen jälkeen ja kammottaa jo ajatus että jos sitten seuraavaksi maastossa taas jännittää. Plöäh. Jännittäminen on niin mälsää.

   Kiitos muuten tuosta sun vikalistasta, otin sen asenne-jutun niin itseeni, että sain paremmat laukatkin sen ansiosta. :)

   Poista
 6. HIp-hei, haastoin sinutkin kertomaan elämäsi aakkoset. Tai vaihtoehtoisesti 11 tärkeää kirjainta. Ohjeita löytyy blogini Haastemies-välilehdeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Haasteeseen vastattu :) Olikin yllättävän vaikeaa!

   Poista