perjantai 27. syyskuuta 2013

Jotain ihan muuta

Heti kärkeen rohkea lupaus: tänään en valita. Haastan itseni kirjoittamaan yhden postauksen, joka ei sisällä mitään nurkumista, valitusta, voivottelua eikä tuskailua, edes rivien välissä.

Tässä tulee lista sekalaisista heppailun huippuhetkistä, hyvistä fiiliksistä, edistysaskelista viime kuukausilta.


 • Durandon Adequan-kuurin seitsemästä injektiosta, hoidin itse viimeiset viisi. Siis ihan yksinäni, ilman että edes kukaan oli paikalla neuvomassa. Olin ja olen hurjan ylpeä itsestäni!
 • Tänään ja eilen ratsastin yksinäni hyvällä fiiliksellä. Oli ihanaa, kun sai kehua heppaa oikein urakalla. Ratsastuksen jälkeen tehtiin vähän maastakäsin juttuja ja D vaikutti iloiselta ja tyytyväiseltä. Sellaiselta, että sillä oli kivaa mun kanssa.
 • Kääntyminen vasemmalle on alkanut sujua huomattavasti paremmin.
 • Olen muistanut hoitaa Durtsin riviä päivittäin ja se on jo melkein kadonnut. Luulen myös keksineeni aiheuttajan ja eliminoineeni sen.
 • Olen onnistuneesti komentanut Durtsia ilman että minun on tarvinnut korottaa ääntäni tai koskea.
 • Olen onnistunut paremmin keskittymään hevoseen ja hyvään fiilikseen kuin uhkakuvien miettimiseen. Esimerkiksi tuulisillakin keleillä ollaan kävelty hyvin seesteisessä tunnelmassa maneesiin.
 • Tänään mietin, että pitäisi taas joku päivä pakata hevo autoon ja mennä ratsastamaan jonnekin kotiympyröiden ulkopuolelle - aika rohkea ajatus!
 • D hörisee joka päivä, kun kävelen tarhaan sitä hakemaan.

Ja vielä lopuksi selvyyden vuoksi lisättävä, ettei näistä asioista suurin osa ole mitenkään ainutkertaisia, muta ne ovat niitä, jotka tällä hetkellä ovat pinnalla siellä myönteisellä puolella. Ja siihen halusin nyt vaihteeksi keskittyä. 


9 kommenttia:

 1. Loistavaa, pidä toi linja :) Negatiivinen energia syö positiivista ja luo negatiivista, mutta onneksemme positiivinen energia tekee samaa :)

  VastaaPoista
 2. Voi että kuullostaa ihanalta!
  Kertoisitko muuten tuosta lääkkeestä lisää?

  VastaaPoista
 3. Hienoa! :) Minuakin kiinnostaa tuo lääke.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvalta. Toivon lisaa positiivisia hetkia :-)

  VastaaPoista
 5. En ole mikään suuri Adequan-asiantuntija, mutta valmistajan sivuilta löytyy hyvin - toki puolueellista - tietoa:

  http://www.adequan.com/product_comparisons.aspx

  Valmistajan mukaan tämä on siis varsinainen ihmeaine, joka paitsi helpottaa kipua ja tuehdusta, myös palauttaa nivelnesteitä ja stimuloi nivelruston korjausprosessia ja vaikka mitä muuta.

  Durtsille tätä määrättiin tällä kertaa erityisesti siksi, että nivelnesteet olivat vähän turhan vähissä. Valmistajan ohjeen mukaan pitäisi piikittää neljän päivän välein pakkauksen seitsemän ampullia, me saatiin ohje piikittää ampulli viikossa eli kuuri kesti kaikkiaan seitsemän viikkoa.

  Oliko se sitten tämä ihmelääke vai mikä, mutta hevosessa oli kyllä eroa kuin yössä päivässä ell:n heinäkuisen ja syyskuun alun visiitin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Pitää pistää aine korvan taakse ja kysellä siitä, kun käydään klinikalla.

   Poista
  2. hienoa että saitte lääkkeestä apua. Tekisi mieli kokeilla omalle vanhuksellekkin. Paljonko tuo kuuri tuli maksamaan?

   Poista
  3. Kuten sanottu, en voi vannoa, että apu tuli pelkästään tai edes osittain Adequanista, koska Durando sai myös hyaluronipiikit molempiin takapolviin. On mahdoton tietää, mikä on minkäkin ansiota, mutta ehkä kaikkien yhteisvaikutuksen. Adequan on todella kallista, en enää muista tarkkaa hintaa, mutta muistaakseni seitsemän ampullin laatikko maksoi pitkästi yli 400.

   Poista