tiistai 13. syyskuuta 2011

Ihmeen vähän kipeä

Pelkäsin, että eilisen tannervoltin seuraukset näkyisivät kunnolla vasta tänään. Yö meni kyllä vähän huonosti ja aamulla oli vähän hakattu olo, mutta palautuminen on ollut aika nopeaa. Nyt illalla enää pikkuisen tuntuu kankussa ja yläselässä/hartioissa/niskassa, mutta siis vähemmän kuin kunnon jumpparykäyksen jälkeen. Kiitollinen täytyy siis olla, että näin vähällä pääsin.

Tänään liikuttiin kentällä ja Durando oli oikein mukava. Edelleenkin pää kenottaa vähän vasemmalle, mutta kiropraktikon käynnin jälkeen mielestäni vähemmän. Tehtiin paljon siirtymiä, ja oli ihana huomata, miten koko ajan pienemmät ja pienemmät avut riittivät kertomaan, mitä tehdään. Ja reagointiaikakin oli alle 10 sekuntia ;D

Satula-asiaa

Testissä oli tänään se toinen ehdokas eli Albionin K2. Tuntui omaan takamukseen mukavalta, joskaan ei ehkä ihan yhtä mukavalta kuin se Black Country. Durandon selkään istui muuten hyvin, mutta etureuna oli ehkä hivenen tiukka.

Albion K2. Kuva: Satula.com

Pikkuhiljaa pitäisi varmaan alkaa tekemään päätöksiä. Hintaero on tuntuva – tietysti, koska toinen on käytetty ja toinen uusi. Arveluttaa vaan investoida valtavasti satulaan, kun veikkaan, että Durando tulee minun ratsastuksessani (ikävä kyllä) muuttamaan muotoaan ehkä hyvinkin pian. BC-satuloita ei juuri näy käytettyinä – kertooko se siitä, ettei niitä ylipäätään osteta (siis edes uusina) vai siitä, että niistä ei haluta luopua? Vaikea arvioida jälleenmyyntiarvoa, kun myynti-ilmoituksia ei löydy. Jos kellään on kokemuksia BC-satuloista, niin nyt olisi hyvä hetki jakaa :)

2 kommenttia:

 1. Albionista olen kuullut paljon kehuja, ja se Black Country Eloquence on oman pepun alla - ja sitä ei vaihdeta;) Jos siihen päädyt, niin suosittelen vilkaisemaan myös esimerkiksi brittiläisen ebayn ja tämän kaupan: http://www.sportshorseservices.co.uk/black-country-eloquence-dressage-saddle-750-p.asp

  Ulkomailta tilaamallakin taitaa jäädä selvästi halvemmaksi kuin ostaa Suomesta uusi... Brittikaupasta ei ole omia kokemuksia, mutta mielestäni joku joskus mainitsi sitä käyttäneensä ja saaneensa tavarat ihan nopeaan ja asiallisesti. Se ei tietysti ehkä auta siihen, että satula pitäisi saada heti!

  Ymmärtääkseni noita molempia pystyy leventämään/kaventamaan suunnilleen koon suuntaansa, joten pientä muokkausvaraa niissä on ja siten ehkä satula ei mene niin helposti vaihtoon selän muuttuessa.

  VastaaPoista
 2. Moi Sanna! No sehän se sitten justiin olikin se sun supermukava satula!

  Kiitos noista ostosvinkeistä ja linkeistä. Noi olikin suunnilleen ainoat osumat, kun ko satulaa googlasin. Täytyy vähän miettiä, mutta kyllä tää satula-asia pitäisi nyt aika nopeasti saada pakettiin, että saisi välillä keskittyä ratsastamiseenkin eikä aina kulloisenkin kokeilussa olevan satulan tunnusteluun ja hämmästelyyn.

  Hyvä tietää, että noita molempia pystyy muokata - olisi kiva, että samalla satulalla päästäisiin nyt menemään edes vuosi ennen kuin pitää aloittaa tää rumba alusta :)

  VastaaPoista