sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Hyödyllistä piinaa

Kyllä mä ymmärrän, etten ole vielä kovin kummoinen ratsastaja. Ja kyllä mä ymmärrän, ettei mun tällä kokemuksella voi olettaakaan olevan. Mutta silti petyn aina, kun näen itseni videolla. Jostain syystä odotukset ja luulot itsestä ovat kuitenkin korkeammalla kuin mikä se karu todellisuus sitten on.

Enkä mä nyt täällä ihan ranteetauki-fiiliksessä sentään ole – onhan tässä tapahtunut kehitystä vuoden takaisiin videoihin nähden. Mutta petyin silti. Ilmeisesti se Dujardin-videon katseleminen on saanut minut kuvittelemaan, että näytän ihan – tai ainakin lähes – samalta ;)

Video on viime maanantain tunnilta, ja kolme klippiä ovat käänteisessä järjestyksessä – ravitehtävien kohdalla puuskutin ja puhisin jo ihan järkyttävästi, mikä naamastakin näkyy.
29 kommenttia:

 1. Liititkö tekstiin väärän videon ? sillä mun mielestä videossa näkyy hyvin istuva ratsastaja ja omin jaloin liikkuva hevonen. Ekan klipin ravi ! Wau !! Te olette kehittyneet. Huimasti.

  VastaaPoista
 2. Höpöhöpö, tuo on oikein pätevän näköistä ratsastusta! Ja ihan huima ero kyllä esim. vuoden takaiseen menoon! Lisäksi oot laihtunut tosi paljon, mikä varmaan vaikuttaa siihen(kin), että istunta on selkeästi tasaisempi kuin aiemmin.

  Oon kade! Ei oo mun meno tuon näköistä...

  VastaaPoista
 3. Sinähän ratsastat hyvin! :)

  VastaaPoista
 4. Ai nuo oli "ne lisäykset, joita ei huomaa"? Olette upeita! Voisin olla kade, ellen olisi sinun puolesta niin vilpittömän iloinen. Sinun tarina on niin mieletön osoitus siitä, miten upeasti ratsastaja (ja koko ratsukko) kehittyy, kun oikeasti panostaa kunnon opetukseen ja riittävän hyvää opetteluhevoseen. Perässä tullaan, ehkä joskus...

  VastaaPoista
 5. Hienolta näytti minunkin silmääni. Durandon ravia katsoin kauhistuneena, nimittäin itse en osaisi istua siellä askeltakaan! :)

  Olet kehittynyt ihan hirmuisesti!

  VastaaPoista
 6. Hih, en ole ilmeisesti yksin ajatuksieni kanssa kun ihmettelin että miten tuo tekstisi ja video ei oikein kohtaa! ;) Itseään kohtaan on aina niin kriittinen, mutta sulla on kyllä syytä olla itseesi todella tyytyväinen. Mun ajatukset videota katsoessa oli mm. Wau!, voi kun hyvää ravia, onpa siisti istunta, hyvä ravilisäys, huomaamattomat laukannostot, onpas ratsastaja hoikistunut. Upeeta Amalia!

  VastaaPoista
 7. Ei voi muuta kuin kompata edellisiä kirjoittajia.

  Hyvä Sinä !

  VastaaPoista
 8. Komppaan edellisiä myös. Hienon näköistä! (Sulla on ihana kouluratsastajan vartalo, olen aivan kateellinen pitkistä jaloistasi ja ryhdikkäästä yläkropastasi!)

  VastaaPoista
 9. Mulla on kyllä käynyt tuuri, kun oon saanut blogiini kaikki ihanimmat, kilteimmät ja kannustavimmat lukijat! Mulla tuli ihan tippa linssiin, kun luin teidän kommentteja <3 Yritin niiden siivittämänä katsoa videota jotenkin vähemmän kriittisin silmin, ja ehkä vähän onnistuinkin, kiitos!

  Mutta edelleenkään en näe tuossa videolla mitään ravilisäystä?! Ratsastaessa niitä todellakin olin tuntevinani, mutta silmäni taitaa sitten olla niin harjaantumaton, että minä en tuosta semmoisia erota, siis ihan oikeasti en.

  Laukannostot ovat myös enimmäkseen minusta kamalia, mutta se ehkä johtuu siitä, että tuntuivat ratsastaessa huonoilta, kun en saanut Durandoa kunnolla tasapainoon vaan meinasi liirailla mihin sattuu. Ensimmäinen laukka vasempaan (joka siis myös tuossa videolla näkyy) nousi vasta tappelun jälkeen. Ehkä näitä ei sitten näe niin selvästi, mutta kun itse tiedän ne, niin ne vaivaavat mieltä.

  Iloinen olen siitä, että vaikka toinen laukka vasempaan nouseekin oikeana, pysyy istuntani kuitenkin suunnilleen paketissa enkä heittäydy kaulalle – tässä olen mielestäni kehittynyt paljon, vaikka repsahduksia toki vielä usein sattuukin, varsinkin itsekseen ratsastaessa.

  Huomaan, että mulla oli jotenkin tosi negatiivinen fiilis julkaistakin tuota videota, koska tekstikin on näemmä jäänyt kesken. Otsikko viittaa siihen, että vaikka itsensä näkeminen videolta on piinallista, on siitä kuitenkin hyötyä – tämän postauksen julkaisuhetkellä piina taisi kuitenkin olla niskan päällä :) Ehkä se tästä helpottaa.

  Ja Jilla, hihii, ei oo kyllä kukaan koskaan aiemmin kehunut mun jalkoja pitkiksi :) Oon niukin naukin 166 cmm, ja selkää on kyllä enemmän kuin jalkaa, joskaan epäsuhta ei ole mitenkään huima. Tossa täytyy siis olla joku optinen harha...esim et heppa on niin pieni? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt kun sanoit pituusesi, niin se on vaikea uskoa, tai sitten sä jotenkin venytät sun jalat tuolla satulassa!

   Poista
  2. Tai sit tosiaan on joku optinen harha :) Mulla meinaa enemmän on tapana vähän liiaksi nipistää polvilla kuin että osaisin jotenkin ylettömästi venyttää jalkaa pidemmäksi. Mutta kummallista kyllä, miten vääriä mielikuvia valokuvat ja videot synnyttävät - en voisi kuvien perusteella ikuna ajatella, että Laura on mua 10 cm lyhyempi!?

   Poista
  3. Mun hevonen ei ole mikään iso, vaan 165cm, mutta se on todella syvärunkoinen.

   Poista
  4. No siitä se hämäys sitten varmaan syntyy, ja sitä paitsi sun heppa näyttää to-del-la lihaksikkaalta. Durando on myös 165 cm, mutta se on jotenkin hurjan paljon pienemmän näköinen, semmoinen puikulakuikelo enemmänkin.

   Poista
  5. Ainakin mun hepalla on kehittynyt keskivartalo ;)

   Poista
 10. Komppaan minäkin edellisiä, varsin pätevän näköistä menoa! Istut hyvin ja hevosesi liikkuu todella hienosti. Sillä näyttää olevan melkoinen ravi, huh, en pystyisi istumaan tuolla ollenkaan! Ja laukkakin on isoa ja ilmavaa. Ihan uskomatonta, että olet aloittanut ratsastuksen vasta aikuisiällä!
  Itse olen viittäkymppiä lähestyvä tätiratsastaja ja aloitin juuri blogin pidon. Jos haluat joskus vilkaista, tässä osoite http://lambardiya.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! Mä veikkaan, että noi erimuotoiset ja -kokoiset travit on ihan vaan tottumiskysymyksiä - mun on vaikea osata olla kenenkään muun kuin Durandon selässä, kun en juuri muilla ole pariin vuoteen ratsastanut.

   Kiva blogi sinulla syntymässä - seuraan ihan varmasti :)

   Poista
 11. Mee ny kotiis :D
  Hyvältä näyttää ja välillä näyttää oikeen toosi hyvältä!
  Mä en pystyis istumaan tollasessa ravissa ollenkaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitos! Katsoin näiden kaikkien ihanien kommenttien jälkeen vanhoja videoita, ja se kyllä avasi silmiäni sen suhteen, miten paljon olen kehittynyt. Mutta onko sitten pissi noussut jo päähän vai mikä aiheuttaa sen, että kun oma olemus videolla ei olekaan ihan vertailukelpoinen Charlotte Dujardinin kanssa, niin sitä pettyy niin suuresti ;D Olin oikeasti alkuun todella masentunut tuosta videosta, mutta ehkä joku ripaus realismia alkaa pikkuhiljaa saada jalansijaa...Kiitos teidän kaikkien!

   Poista
 12. Ihanaa ratsastusta! Upeaa!
  Iso halaus! t.Sanni

  VastaaPoista
 13. no niinpä! superhyvältä näyttää!! :) ja toi ravi <3

  VastaaPoista
 14. Kehityshän on istuntasi osalta ihan huimaa ja kyllä ne lisäykset tuosta videosta näkee ihan selkeästi! Eihän se nyt mikään Totilas lisäys ole, mutta asiallinen ja teknisesti hyvä takaata tuleva työntö, jolla etuosa lähtee liitelemään :)

  Mulle kyllä kelpaisi tuo 166 cm pituuskin, olisi siinä 10 cm enemmän kuin mitä nyt on siunaantunut... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Näiden kommenttien valossa on ilmeistä, että mulla ei ole vielä minkäänlaista silmää hevosen liikkeille: en näe lisäyksiä (niitä piti siis myös olla lävistäjillä), huomaan kyllä että hytkyn vähän enemmän uralla kameraa kohden tullessa, joten siinä lienee tapahtunut jotain :), mutta en myöskään osaisi tuolla perusteella kommentoida mitään siihen liittyen, millaista ravissa on istua. Siinä taitaakin olla kokonaan oma maailma opeteltavaksi.

   Kuten tuonne Jillallekin jo kommentoin, niin kuvat ovat kyllä hämääviä; en ikinä olisi arvannut sun olevan noin paljon mua lyhyempi! Onneksi hepat ei diskriminoi pituuden perusteella eikä se taida kovin pitkilläkään aina ihan helppoa olla, veikkaisin.

   Poista
 15. Miten ihmeessä olet voinut olla pettynyt tuon näköiseen menoon, voi hyvänen aika. Ja olet vasta muutaman vuoden ratsastanut! Mutta hyvä esimerkki olet siitä, että nopeakin kehitys on mahdollista, kun satsaa hyvään ratsuun (eikä "projektiin" kuten eräät ;)) ja hyvään valmennukseen. Olemuksesi on oikeasti ihanan rauhallinen, ja istuntasi on HYVÄ.

  Niin monella seuraamallani blogilla on ratsastusvideoita tullut, että ehkäpä minäkin yritän saada jonkun kuvaamaan menoamme nyt kun ulkosalla riittää valoakin. Vähän vaan on arveluttanut tuleeko murskakritiikkiä ja aletaanko videoita linkkaamaan hooteenettiin otsikolla "hirveää ratsastusta" ;)

  VastaaPoista
 16. Vautsi! Hienoa ravia, hyvä istunta ja asennekin paistaa videolta. :)
  Hurjaa, millaista kehitystä on vuodessa tapahtunut. Mietipäs mitä hienoa osaatte vuoden päästä? Iteäni aina lohduttaa se ajatus, että vuoden päästä osataan jo enemmän/uskalletaan paremmin. Vaikka tietää, että hurjasti on itsekin kehittynyt vuoden takaisesta (ainakin rohkeus) niin silti näkee ne omat virheet vain ja pitäisi omasta mielestä olla jo pidemmällä..

  Jatkakaa samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 17. Onhan teillä kaikki hyvin kun ei ole uusia kuulumisia?

  VastaaPoista
 18. Minäkin kaipaan teiltä kuulumisia!
  Sinulle olisi myös haaste: http://penaponi.blogspot.fi/2013/06/haasteita.html

  VastaaPoista