tiistai 7. joulukuuta 2010

Voimaton vasen

Tänään Rauhalan tunnilla jumpattiin! Ratsuna Sissi ja ensimmäisenä haasteena kevyttä ravia yhdellä jalustimella. Kylläpä oli täti toispuoleinen! Oikealla jalalla keventäminen toimi, olipa jalustin sitten ulko- tai sisäjalassa, mutta vasen jalka jalustimessa oli todella hutera ratkaisu molempiin suuntiin.

Erityisen hankalaa oli vasen jalka jalustimessa vasempaan kierrokseen. En kertakaikkiaan saanut oikeaa jalkaani hallintaan.  Se huiteli kuulemma balettityyliin kovin pitkänä ja kauniina, mutta ratsastuksellisesti niin kovin hyödyttömän ihan missä sattuu. Samaan aikaan ylävartalo kenotti kouristuksenomaisesti vasemmalle. Ihan hurjaa!

Laukassa harjoiteltiin keventämistä. Rytmin löytäminen oli haasteellista, eikä vähiten siksi, että pohkeet eivät tahtoneet aluksi pysyä kiinni, jonka vuoksi Sissi tiputti raville aina heti, kun aloitin keventämisen. Viimeisen puolen kierroksen aikana sain laukan pysymään yllä ja rytmistä kiinni - hauska fiilis! Ravissa tehtiin vielä kaksi alhaalla, yksi ylhäällä -kevennystä.

Ensimmäistä kertaa loppui voimat tunnilla niin, että noissa yhden jalustimen kevennyksissä oli pakko välillä pysähtyä ympyrän keskelle huohottamaan. Tunnin jälkeen oli hiki ja iloinen mieli - äärimmäisen hyödyllistä kehonhallinnan harjoittelua ja rytmitajun kehittämistä. Lisää tätä!

*****

Maanantaina kävin itsenäisesti ratsastamassa Kallella. Kaikinpuolin ihanaa, mutta päästän kyllä itseni niin helpolla, ettei yksinään ratsastelu minua eteenpäin vie. Mukavaa heppa-aikaa kuitenkin ja ainakin takamus saa tuntumaa satulaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti