perjantai 17. joulukuuta 2010

Aktiivista pyöritystä

Tähän viikkoon olen työkiireistä huolimatta änkenyt kivasti heppailua. Ihan kaikkeen en kuitenkaan venynyt, ja maanantain tunnin jouduin jättämään väliin.

Sunnuntai, talliorjana Stenbackassa

Ihana talliorjapäivä! Sain ratsastaa Kallen puoli-itsenäisesti (Mia ratsasti samaan aikaan itse ja huikkaili aina välillä ohjeita) ja juoksutin Wopperin. Päivä vierähti nopeasti. Niin nopeasti, että Rampen kokeiluun ei sitten lopulta jäänyt aikaa, kun piti lähteä kotiin luovuttamaan ajopeli perheen toiselle harrastajalle. Kiva ja opettavainen päivä. Alan vähän päästä kärryille tuosta juoksuttamisestakin. Itse asiassa siitä saa minusta hyviä eväitä hevosen liikkeiden ennakointiin.

Tiistai, Sissi, Rauhalan talli

Jotain on muuttunut hevosessa, ratsastajassa tai molemmissa: opettaja kehotti pyytämään Sissiltä vähän reippaampaa ravia! Sissi oli rento ja kiva ratsastaa - ja tietysti muutenkin ihana!

Keskiviikko, Jade, Stenbackan talli

Maneesissa vain kolme ratsukkoa - jee! Tehtiin avo- ja sulkutaivutuksia käynnissä ja ravissa. Jade osaa ne tosi hyvin ja kuskikin pysyi kyydissä. Jaden ravi tuntui taas parin viikon tauon jälkeen aika haastavalta, mutta lopputuntia kohden alkoi yhteinen rytmi jälleen löytyä.

Taisin ensimmäistä kertaa tajuta sen, että ravissa ei riitä, että pelkällä rentoudella yrittää päästä mukaan hevosen liikkeeseen, vaan pitää myös itse aktiivisesti tehdä pyörivää liikettä lantiolla. Tai ehkä tämä vaihtelee hevoskohtaisesti? Tai ehkä kyselen tästä tarkemmin Mialta ensi kerralla :)

Jade oli mahtava, ja tuntuu kerta kerralta rauhallisemmalta.

Perjantai, maastoilua Apassilla ja Siina Rauhalan tallilla

Tänään luistin töistä ja karkasin aamupäivällä maastoilemaan Apassin kanssa. Ilma oli kiva ja laukka metsätiellä niin kivaa! Apassi oli tänään jostain syystä vähän säikky; matkalla kohdattiin kaksi niin pelottavaa asiaa, että pitkään piti keskustella mennäänkö ohi vai ei. Tajusin tässä kohtaa, että onkohan minulla tähän edes riittäviä työkaluja - siis siihen, miten hevosen pelkoa pitää käsitellä? Pitäisköhän hankkia se Kaimion kirja - löytyisikö sieltä vastauksia?

Vähän haikeissa fiiliksissä ratsastin hetki sitten Siinalla syyskauden viimeisen tunnin Rauhalassa. Tammikuu menee reissussa ja kevään ratsastuskuviot ovat vielä vähän auki, joten en arvannut vielä edes varata paikkaa kevään ryhmistä.

Tunti oli kiva. Alkukäynnit otettiin laitumella umpihangessa. Tunnilla ei ollut monimutkaisia kuvioita, joten sai ihanasti keskittyä istuntaan ja perusratsastukseen; hyviin teihin ja apujen täsmälliseen käyttöön. Kevyt ravi tuntui tosi mukavalta. Laukka-ravi-siirtymät sujuivat luokattoman huonosti. Osittain ehkä siksi, että osa niistä tuli vähän pyytämättä esimerkiksi edellä olevan ratsukon siirtyessä raviin. Ei silti ollut kehumista niissäkään, jotka ehdin mielestäni muka valmistella.

Laukka tuntui ihan mukavalta, mutta huomasin, että jalkoihin tuli välillä vähän jännitystä ja kyynerpäät eivät tahtoneet pysyä omalla paikallaan. Vasempaan kierrokseen sain yhdessä vaiheessa itseni jotenkin vähän paremmin istumaan, ja huomasin, että se lyhyt hyvä hetki vaikutti positiivisesti myös Siinan liiikkeeseen. Enemmän hyviä hetkiä, kiitos! =)

Lauantai on poikkeuksellisesti heppavapaa, mutta sunnuntaina suuntaan taas Apassin kanssa maastoon. Tällä kertaa saan seuraa toisesta ratsukosta, ja pääsen toivottavasti tutustumaan johonkin uuteen, ehkä vähän pidempään reittiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti