perjantai 14. tammikuuta 2011

Thaimaastoilua

Huijui, olinhan melkoisella ratsastusreissulla eilen täällä Raya Yain saarella Thaimaassa. Opas ei puhunut sanaakaan englantia. Hevonen oli pieni, melkein ponikokoinen, mutta todella ärhäkkä. Nimeltään enteelllisesti Speed.

Ennen maastoon lähtöä mentiin kentällä kierros puoliksi käyntiä ja puoliksi ravia. Tällä perusteella opas ilmeisesti arvioi ratsastustaitoni!?

Ja sitten mentiin! Ensin vastaan tuli noin 100 metrin välein kolme hevosta, jotka jostain syystä aiheuttivat valtavasti hermostuneisuutta meidän hevosissamme. Sain tehdä ihan tosissani töitä, että sain Speedin menemään oppaan perässä ja pysymään kutakuinkin housuissaan. Hirnuntaa riitti.

Hieman seesteisemmän ratsastelun jälkeen alkoivat sitten vauhtipätkät. Mielikuvitelkaapa tämä: noin metrin levyinen, mutkainen, paikoin kivikkoinen polku, johon vesimassat ovat tehneet valtavia uria. Molemmin puolin polkua tiheät pusikoit täynnä myrkkyhämähäkkejä (tai ehkä ne oli vaan mun mielikuvituksessa). Toiselta puolelta polkua jyrkkä pudotus pöheikön läpi mereen. Askellaji laukka. Välillä pelotti.

Käytiin myös laukkaamassa saaren pisin ranta päästä päähän. Kun näkyvyys oli hyvä, alusta tasainen ja pehmeä, niin vauhti oli pelkästään mukavaa! Tuuli ujelsi korvissa ja Speedikin oli ihan tohkeissaan.

Kotimatkalla koettiin vielä jännittäviä hetkiä, kun tiellä oli tukkeena vesipuhveleita. Opas tuntui pelkäävän niitä ihan tosissaan ja yritti kovasti komentaa niitä ilmeisesti pysymään paikoillaan. Ensimmäisen ohitus sujui hyvin, mutta toisen kohdalla oppaan hevonen vähän pillastui. Speed otti pienen pyrähdyksen, mutta rauhoittui onneksi nopeasti.

Lopuksi kierrettiin vielä resortin tilukset ratsain. Meiningin erilaisuuden kotimaahan verrattuna huomasi viimeistään siinä, kun tultiin resortin rannasta takaisin, bungalowien ohi kulkevaa päällystettyä ylämäkeä. Laukaten.

5 kommenttia:

 1. myöhäisherännäinen miesratsastaja16. tammikuuta 2011 klo 21.00

  Kuulostipa aika jännältä reissulta :) Olipa kiinnostavaa löytää tällainen ratsastukseen painottuva blogi - satun olemaan lähtökohdiltani vähän samoissa tunnelmissa kuin sinä aloittaessasi tässä blogissa noita ratsastustekstejäsi.

  Varmasti löydän paljon aloittelijana kirjoituksistasi vinkkejä ja ajateltavaa :) ... Sen verran tuosta aikuisena harrastuksen löytämisestä, että kyllä se itsellä oli kohtuu iso kynnys lähteä tuosta vain tunnille. Tosin kun on sattumalta löytänyt rauhallisemman ja hyvän tallin on aloittaminen paljon helpompaa. Ennenhän sitä miehetkin ratsasti paljon enemmän mutta nykyään joka tallilla löytyy vain muutamia miespuolisia harrastajia jos niitäkään.

  Itselleni ainakin tuo on tuonut hienon vastapainon puuduttavalle istumatyölle ja toivottavasti yhä useampi aikuinen aloittaa ratsastuksen :)

  Haasteellistahan se toki on, mutta pitää olla sinnikäs - ja jokainen oppii omaa tahtiaan :) Hyvää alkanutta vuotta ja hyviä ratsastushetkiä!

  VastaaPoista
 2. Hei Myöhäisherännäinen miesratsastaja! Kiva, että löysit blogini ja toivottavasti jaksat lueskella pähkäilyjäni jatkossakin :)

  Uskon, että oikeanlaisen tallin löytämisellä on iso vaikutus siihen, innostuuko lajista tosissaan vai ei. Minulla kävi hyvä tuuri, kun löysin hyvähenkisen tallin, jossa sekä hevosiin että ihmisiin suhtaudutaan lempeästi ja jossa on hyvä ja kannustava henki.

  Miehiä ei tosiaan yleisesti ottaen liiemmin ryhmissä näy, mutta omassa alkeisryhmässäni oli kuudesta osallistujista kaksi miehiä. Molemmat ovat myös jatkaneet harrastusta, joten ei me kälättävät tädit ainakaan ihan järkyttävästi olla onnistuttu hermoille käymään ;D

  Olen niin samaa mieltä kanssasi siitä, että ratsastus on mitä mainiointa vastapainoa istumatyölle ja tallilla tulee väkisinkin irtautuneeksi arjen stressistä.

  Ja nimenomaan: jokainen oppii omaa tahtiaan eikä kannata keskittyä vertailemaan itseään mihinkään muuhun kuin omiin aiempiin suorituksiinsa. Sieltäkin sen edistymisen - ainakin omalla kohdallani - näkee vasta vähän pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna. Lueskelen itsekin tämän blogin alkupäätä silloin, kun tuntuu, etten kehity ollenkaan - on iloista huomata, että kyllä sitä kehitystä vaan on tapahtunut. Hitaasti, mutta niinhän hyvä tulee :)

  Hyvää ratsastusvuoden alkua, ihania oivaltamisen hetkiä ja mukavaa yhdessäoloa hevosten kanssa!

  VastaaPoista
 3. Hei,

  teemme tutkimusta Vaasan yliopistolla hevosharrastajien ajan kuluttamisesta ja tarkoituksenamme on käyttää hevosihmisten blogeja yhtenä aineistona. Sinun blogissasi on mukavasti aineistoksemme hyvin sopivaa kerrontaa, antaisitko luvan käyttää (tähän mennessä kirjoittamiasi tekstejä) aineistossamme? Tutkimuksessa ei tulla nimeämään blogeja tai niiden kirjoittajia, eikä mahdollisissa lainauksissa käytetä kirjoittajan/blogin oikeaa nimeä.

  Jos sinulla on kysyttävä tutkimuksestamme, vastaamme mielellämme!

  terveisin,

  Henna Jyrinki
  tutkijatohtori
  Vaasan yliopisto
  Markkinoinnin yksikkö
  PL 700
  65101 Vaasa
  p. 06-324 8948
  hjy@uwasa.fi

  VastaaPoista
 4. Hei Henna!

  Vastasinkin jo sähköpostitse, mutta laitan vielä tännekin, että ilman muuta voi blogiani käyttää aineistona tutkimuksessanne.

  Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 5. Kiitos kovasti!

  terveisin,
  Henna

  VastaaPoista