tiistai 5. maaliskuuta 2013

Durandon dosetti

Durando sai odotetusti hyaluronipiikit molempiin takapolviin viime torstaina. Ja samalla tietysti kokovartalonaksauttelun. Tähän asti on vain taluteltu, mutta nyt pikkuhiljaa saa alkaa palautella herraa takaisin liikunnan riemukkaaseen maailmaan.

Näin sairausloman ratoksi – ja kun muutenkin tuolla edellisen postauksen kommenteissa tätä jo vähän sivuttiin – ajattelin jakaa teille sen karmaisevan totuuden aiheesta: kuinka monesta purkista hevostani ruokin. Nimittäin todella monesta:

Osa lisäravinnepurkeista...

Durandon dosetti = lisäravinteet jaettu valmiiksi kullekin päivälle somiin pikkupurkkeihin.


Pihinä tätinä jätän kaikki valmiit nivelvalmisteet kauppaan ja olen sijaan tilannut puhtaita nivelaineita erikseen. Siis MSM:ää, kondroiittisulfaattia, glugosamiinia, C-vitamiinia ja kalaöljyä. Lisäksi biotiinia, ADE-vitamiinia ja kuureina inkivääriä ja B-vitamiinia.

Varsinaisella ruokapuolella menee sitten kauran ja kivennäisen lisäksi Build uppia, Greenlinea ja pellavaista. Eli pahimmillaan heinä + 12 erilaisesta purnukkaa. Huhhuh, kyllähän se kuulostaa aika hurjalta määrältä. Jotenkin onnistun itselleni kuitenkin kerrasta toiseen vakuuttamaan, että kaikkia tarvitaan.

*****

Nivelaineet ovat muuten käytössä myös koiralla. Leevi on tosiaan vähintään 12,5-vuotias suurikokoinen sekarotuinen löytökoira, joka on tullut minulle Virosta 11,5 vuotta sitten. Viime vuosina Leevin liikkuminen on mennyt vähän huonommaksi, ja erityisesti makuultaan ylösnouseminen on ollut vähän kankean näköistä. Viime syksynä Leevi alkoi äkillisesti ontua toista etutassua todella voimakkaasti. Röntgenkuvissa näkyi spondyloos; kaksi nikamaväliä rintarangasta oli silloittunut yhteen.

Kipulääkekuuri tepsi nopeasti ja Leevi oli jo kahden päivän jälkeen ennallaan. Siitä lähtien myös Leeviä on ruokittu pikkupurkeista. Spondyloosi ei ole vaivannut ja väittäisin, että kaveri on muutenkin ollut vetreämmän oloinen. Ellei nyt sitten taas ole kyse niistä konkurssin sumentamista silmistä, jotka näkevät juuri sen, mitä haluavat nähdä :)

15 kommenttia:

 1. Moi, nivelaineet on kyl auttanu Masia todella paljon. Selkeä ero liikkeessä. Nyt meil on jotain ultrahottis tuotetta, jota Tiina toi taas klinikalta. Eli katsotaan olisiko se entistäkin tehokkaampaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että Masillakin ne ovat auttaneet. Kyllä mä uskon, että ne on Durandollakin toimineet, mutta vaikkein uskoisikaan, en silti uskaltaisi jättää niitä antamatta, kun se nyt kuitenkin on ollut tosi pitkään tosi hyvässä kunnossa.

   Jos toi Tiinan tuoma uus ultrahottistuote vaikuttaa aiempia tehokkaammalta, niin vinkkaathan :)

   Poista
 2. Meillä on tulossa kokeiluun NAF-nivelaine. Mie olen niin laiska sekoittelemaan, että maksan mielummin vähän enemmän valmiista sekoituksesta, mutta voi sitä valinnanvaikeutta!
  Kalaöljyä ajattelin vielä lisätä Taaville, mistä sinä sitä ostat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makanalta oon tilannut kalaöljyn(kin). Nopea ja luotettava toimitus ja kohtuulliset hinnat.

   Poista
 3. Ajattelen itse niin ettei merkityksellistä ole purkkien suuri (tai pieni) määrä, vaan se että syötetään oikeita ravinteita oikeaan tarpeeseen, ajatuksella ja asioista selvää ottaen. Tunnen aivan liian monta hevosihmistä jotka tuuppaavat hevosensa täyteen sitä sun tätä, kun "mun kaverinkin hevonen syö tätä" tai "kaupassa suositeltiin tätä". Kun sitten kysyy mitä aineita hevonen syö ja miksii, niin tähän ei osata vastata.

  Tämä ei siis koskenut sua Amalia, uskon että sulla on tuo ruokinta mietitty D:n tarpeiden mukaan. Yleisesti vaan joskus harmittaa kun ihmiset eivät jaksa/viitsi tms. ottaa selvää asioista. Joskushan lisäravinteista on jopa haittaa. Helposti esim. ylisyöttää rasvaliukoisia vitamiineja jos ei ota huomioon valmisrehun vitamiinimääriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noora, oon ihan samaa mieltä kanssasi! Mutta oli tuossa ihan pientä sarkasmiakin mun kirjoituksessa, ja yritän tähän omaankin purkkivimmaani suhtautua edes välillä kriittisesti, ettei ihan lähtisi käsistä :)

   Poista
  2. Juu tajusin :) Aika ajoin on varmaan hyvä katella sitä purkkimäärää ja käydä ne läpi ajatuksella "mitä tämä on, miksi hevonen syö tätä, onko tämä edelleen tarpeen?".

   Mut hei, jos sulla olis valmis nivelravinne niin purkkeja olis monta vähemmän! Joten noi MSM jne. voidaan laskea käytännössä yhdeksi purkiksi ;)

   Kiva että teillä taas jatkuu pian treenit :)

   Poista
  3. Vähän noin mä oon yrittänyt itseäni lohdutellakin, ettei niitä purkkeja oikeestaan oo niin montaa ;)

   Joo, toivottavasti D on kohta taas hyvässä kunnossa!

   Poista
 4. Hih, ihan niinkuin meillä :) Joskin me ollaan niin laiskoja, että ostetaan välillä ihan valmispurkkeja - vaan niissäkin on paljon eroja. Hyviksi ollaan todettu Supplize Gold, niin neste kuin jauhemuodossa, ja puhdas MSM sekä inkivääriMSM. C-vitskuja saa molemmat myös kuuriluontoisesti, samoin B-vitamiiniä (Shy Feeder), eggersmanin mangnesium mixiä, ja Torsten lihasten kasvatukseen Equitop Myoplastia - se on tehokasta! Nyt meillä on Havensin joku kivennäis/vitsku-pelletti kokeilussa, aiemmin hyväksi ollaan todettu chevinal + kalkki, se on vain tosi kallista nykypäivänä ja kun kaksi syö ... ;) Lisäksi tietty pellavarouhetta ja keväisin/syksyisin Life Guardia, sekä kauraa, Build Uppia ja tietysti heinää. Enkä kyllä omasta mielestäni syötä yhtään ainetta turhaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja mun täytyy lisätä, että chevinal tuli kalliiksi siksi, kun pumput meni miltein viikottain rikki...

   Poista
  2. Joo, mun valinnan taustalla on tietysti pihyys, mutta toisaalta myös laiskuus, sillä tuntui todella työläältä vertailla valmiita nivelaineita keskenään.

   Mutta voi Jilla minkä teit, kun tuosta Equitop Myoplastista puhuit! Googlasin sen, ja kylläpä alkoi kiinnostaa...ja oot tosiaan huomannut sen toimivan?

   Poista
  3. hei, olen testannut tuota kaviaarin hintaista myoplastia enkä huomannut mitään vaikutusta :( paitsi lompakossa...

   Poista
  4. Kiitos kommentista! Täytyy sanoa, että lompakko on se yksi kohta, johon kaikki aiemmatkin konstit ovat tuntuneet tepsivän hyvin ;)

   Poista
 5. Meilläkin on purkkeja, ei tosin niin montaa, mutta tarpeeseen tulevat. Etenkin MSM on vanhalle tammalle hyvä ja myös tälle nuoremmalle. Meillä syödään myös c-vitamiinia, millä on tulehduksia vähentävä / estävä vaikutus, kalanmaksaöljyä, pellavaöljyä ihoa ja karvan takia, etenkin ihottumaiselle tämä on hyvä. Biotiinia ponille kavioita varten, ne kun tahtovat kesää kohden mennä haperommaksi. Ja vielä kun löytäisin sinkkivalmisteen, mikä tulisi ihottumaissikalleni. BE-vitamiiniakin on annettu säännöllisesti, nyt olen pitänyt taukoa. Ruokinnassa ei ole väkirehua, mutta greenline + kivennäinen + pellavapuuro ja vitamiinit mukaan. Ja nyt jouduin lisäämään kauraa ponille, joka on hoikistunut kun liikutus on ollut runsaampaa. Meillä hevoset syö paremmin kuin omistajansa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistukea tähän purkkivimmaan on näemmä tarjolla riittävästi :)

   Mä myös pystyn hyvin allekirjoittamaan tuon, että yleensä hepan ja koiruuden ruokintaa tulee mietittyä enemmän terveyden kannalta kuin omaa ruokailua :D ...tosin nythän oon vähän tsempannut omien syömistenikin suhteen.

   Poista