keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Videotodisteita

Videot on aika rakeisia (osaako joku sanoa, miksi iPhonella kuvatut videot on välillä ihan skarppeja ja välillä tämmöisiä?), mutta kyllä niistä näkee, että ollaan muualla kuin kotikentällä. Nämä siis kuvattu Stenbackan tallilla, toisella vierailukerralla.Näihin lyhykäisiin sekunteihin mahtuu sekä hyviä että huonoja hetkiä. Oma silmä tarttuu tietysti  hanakammin niihin huonoihin, mutta varmaan pitäisi katsoa tätä vain tyytyväisenä siitä, että ratsastan edes noin hyvin vieraassa paikassa.

Luulen, että voin myös olla tyytyväinen siitä, että esimerkiksi joku laukka-ravi-siirtymisistä näytti vähän vauhdikkaalta, mutta omaan silmääni ainakin näytti, että jo muutaman askeleen jälkeen sain homman haltuun ja hevosen takaisin mun alle. Se, että mun silmä on oppinut erottamaan tällaista on iso juttu. Vielä isompi juttu on tietysti se, että osaan ratsastaa niin!

Ja missä nyt mennään...


Tiistaina ratsastin itsekseni omalla mittaristollani todella skarpisti ja sinnikkäästi. Sain aikaiseksi yhden vasemman laukan, ja lukemattomat nostot oikeaa laukkaa vasemmassa kierroksessa :/ Vaikka miten yritin löytää ja tuntea oikean tasapainon.

Toisaalta tajusin ratsastuksen jälkeen, että mulla on vähän taipumusta myös jäädä ajatuksissani jumittamaan ja hakkaamaan päätä seinään: pakko saada vasen laukka, pakko saada vasen laukka, vasen laukka, edes kerran, vasen laukka, vielä kerran, pakkopakkopakko... No en nyt ehkä ihan noin hullu ole, mutta melkein ;) Tuommoinen pakkomielteisyys tuskin luo kovin hedelmällistä maaperää onnistumiselle. Ja ainakin se varmistaa sen, että ajatukseni ovat koko ajan siinä pakkomielteen kohteessa, sen sijaan, että keskittyisin siihen, mitä juuri sillä hetkellä teen – kyllä mä nimittäin yritin aina väliin tehdä jotain järkevää ravissa ja käynnissäkin.

Tämän päivän tunti sitten lopetettiin parin ravikierroksen jälkeen. D oli ponneton ja yskikin pari kertaa. Mittasin lämmön ennen laitumelle palauttamista, mutta ei ollut ainakaan kuumetta. Saattoihan olla vaan joku korsi jumissa jossain.

Lääkärisetä on joka tapauksessa tulossa huomenna. Veikkaan, ettei tällä kertaa kuulla liikkeestä sitä "very good" -kommenttia, joka viimeksi lämmitti mieltä niin kovasti...

Silmän turvotus on laskenut selvästi, mutta olisi saanut laskea nopeamminkin. Maanantaina soitin eläinlääkärille, joka sanoi, että mikäli hevo pitää silmää normaalisti auki, ei yleensä ole mistään vakavasta kyse. Neuvoi huuhtelemaan steriilillä vedellä, ja minä tein työtä käskettyä. D on kyllä niin ihana: se ei liikahtanutkaan, kun ruiskutin vettä sen silmään. Erittäin hoitomyönteinen yksilö, ja hyvä niin :)

7 kommenttia:

 1. Miten aiemmilta videoilta en ollenkaan ole kiinnittänyt huomiota Durden varsin laadukkaaseen peruslaukkaan? Sillä on aika hyvä luontainen alleastunta sisätakasella, eikä laukka todellakaan ole takaa lyhyttä, päin vastoin! Oikein mukavan näköistä menoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura, kiva kuulla! Itse en oikein tuommoisia hienouksia osaa edes katsoa :)

   Poista
 2. Jeps, sulla on kyllä tosi laadukkaan näköinen hevonen, ison näköiset ravi ja laukka. Ihan uskomatonta, että olet aloittanut vasta aikuisiällä, näkee että oot todella valmentautunut ja panostanut. Viimeisessä videossa onmun mielestä eniten ytyä, näkee että vaadit siinä hevoselta jo ihan kunnolla, hienoa menoa!

  VastaaPoista
 3. Hienoa menoa! Jos vain lukisi sun tekstit, ei aavistaisi ollenkaan, miten hyvin oikeasti ratsastat! Muistelen, että joskus kirjoitin, että jos ympärilläsi on paljon huipputaitavia, ei omaa osaamista osaa arvostaa. Ratsastat siististi ja erittäin hevosystävällisesti, minusta nuo siirtymiset olivat hyviä! Ja Durde on laadukas hevonen, olet tehnyt fiksusti, kun olet hankkinut ensihevoseksi osaavan hevosen!

  VastaaPoista
 4. Vitsi, joskus mietin miten paljon helpompaa olisi jos alusta asti olisi oppinut asiat oikein. Ei vaatisi nyt 50 000 toistoa homman korjaamiseen. Istut kauniisti;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos jälleen teille kaikille! Kehunne lämmittävät todella paljon <3

  Tuohon laatu-kommenttiin joudun tarttumaan ihan erillisessä postauksessa - ehkä jo tänään.

  VastaaPoista
 6. Mulla iphonen kuvan laatu menee surkeaksi heti, jos muokkaan videota (muutan videon aloitus- ja loppukohtaa)

  VastaaPoista