keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Jotkut omenat vaan tippuu lähemmäs puuta kuin toiset

Durandon täysveli Don Dino asuu Tanskassa (video on kyllä vanha ja ratsastajakin vaihtunut).Vaikka olenkin täällä hehkuttanut niitä hienon liikkumisen hetkiä, niin jotenkin veikkaan, etten mä (vielä) tiedä mistään mitään ;D

17 kommenttia:

 1. Niin tai jos oma istunta olis edes lähellä tollasta stabiiliutta tuollasessa ravissa :D

  VastaaPoista
 2. Kovasti on samaa näköä :) Hieno, tommosta svengiä poni Torstenkin tarvitsisi raviinsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa näköä kyllä on, mutta harmillisesti se sitten jääkin kutakuinkin siihen :)

   Ja mitä tuohon svengiin tulee, niin ei muuten tekis munkaan Torstenille pahaa ;D

   Poista
 3. Vastaukset
  1. On niissä paljon samaakin, mutta onhan tuo velipoika ihan eri tavalla urheilijan näköinen. Ehkä Durtsikin olis, jos ei terveysasiat ois pistäneet kapuloita rattaisiin. Mut sithän se taas ei olis mulla – eli tässäkin pilvessä on hopeareunus :) (Vaikka tietysti, jos saisin valita, niin Durtsi olisi tietysti terve kuin pukki, vaikkei se sitten oliskaan mun.)

   Poista
 4. Komia on! Hyvät geenit auttavat, mutta olen nähnyt miten ns. tavishevosenkin liikettä voidaan melkoisesti parantaa oikeanlaisella ratsastuksella ja pitkäjänteisellä treenillä (mm. eversti Carden klinikoilla). Niinkuin Bent Branderup on sanonut, ”Dressage is for the horse, the horse is not for the dressage.” Ja mitä noista teidän videoklipeistä olen nähnyt, onhan Durandollakin oikein kivat liikkeet! Vähän samaistun teidän tilanteeseen, eli täälläkin ”pikkuvikaisen” kanssa treenataan ja katsotaan miten pitkälle päästään. Kiva on tietää, että hevosessa on potentiaalia, ja on enimmäkseen kuskista kiinni mille tasolle ylletään. Eli peiliin voi katsoa, niin hyvässä kuin pahassakin.

  P.s. Kiva kun taas kirjoittelet ahkeraan tahtiin, meinasin jossain vaiheessa jo huolestua, että miten teillä menee, kun ei vähään aikaan kuulunut mitään! Ja onnistumisista saa iloita ihan reilusti, ei tarvitse yhtään tuijotella kengänkärkiä ja ujoilla. Ihan reilusti vaan paukuttelet henkseleitä ja kuulutat kaikille kun menee hyvin ja saat kehuja! Niin mäkin teen (lähipiiri varmaan jo kyllästyy siihen... ;) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Jopa näinkin lyhyen hevostelu-urani aikana oon nähnyt parikin heppaa, jotka liikkuvat erittäin kauniisti ja näyttävät, vaikka eivät olekaan rakentuneet ihan optimaalisella tavalla eikä sukupuussa vilise toinen toistaan tunnetumpia nimiä - ja osalla on semmoisia fyysisiä vikojakin, että jonkun toisen omistuksessa niitä ei ehkä enää edes olisi.

   Mulla ei ehkä ole niinkään tavoitteena katsoa, miten pitkälle päästään – jos joskus pääsen siihen pisteeseen, missä D parhaimmillaan voi olla taitavan ratsastajan kanssa, olen jo ylittänyt omat odotukseni moninkertaisesti. Parhaani aion tehdä pitääkseni hepan kunnossa, ja yritän oppia koko ajan paremmaksi ratsastajaksi.

   Haha, täytyy yrittää opetella vähän paukuttelemaan :D Tosin välillä tuntuu kanssa siltä, että heti jos erehtyy paukuttelemaan, tulee jokin takaisku...jotain Murphyn lakeja varmaan...

   Ihanaa Piitu, löysin sun blogin! =)

   Poista
 5. Voitko käsittää! Mulle iski kuin salama kirkkaalta taivaalta tämä oivallus kesken työpäivän. Palasin tähän tekstiin, katsoin videota ja nimikin kilisytti jotian pientä kelloa ja sitten se tuli: "näyttääpä jotenkin Pikomaiselta tämä hevonen ja itseasiassa kun tarkemmin ajattelen niin näyttää Durandokin...". Salamana sukuposti auki ja vertailemaan ja sieltähän se löytyi. Durandon isän isä oli Pikon isä eli Donnerhall!
  Pikosta mulla on juttua muutamassa tekstissä. Valitettavasti herra jouduttiin lopettamaan reilu vuosi sitten.
  http://putoajanouse.blogspot.fi/2012/03/paata-seinaan.html
  http://putoajanouse.blogspot.fi/2012/03/lempeasta-lehmasta-rodeoharaksi.html
  http://putoajanouse.blogspot.fi/2012/07/jattilais-piko-hullu-piko-rodeolehma.html#links

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on pieni ha hevosmaailma vielä pienempi :)

   Poista
  2. En voi käsittää, miten osaat nähdä yhtäläisyyksiä, kun itse oon vielä sillä tasolla, että hädin tuskin erotan ruunikon ja kimon toisistaan ;)

   Mä osaan just ja just nähdä yhtäläisyyttä tuon Durtsin ja tuon täysveljen ja sitten Durtsin ja sen toisen varsan välillä - ja nämäkin luultavasti vain ja ainoastaan siksi, että ovat kutakuinkin prikulleen samannäköisiä :)

   Harmi, että Piko joutui jo jättämään tämän elämän laitumet, mutta noista päivityksistä päätellen voisi arvailla, että jotain kipuja on ollut :(

   Poista
 6. No löytyyhän donnerhallia melekeen jokkaisen dressyyrhepan taulusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki, mutta mä oon tosi ilahtunut kun tajusin ihan itse omin päin että näissä hevosissa on jotain samankaltaista ilman että joku kertoi niiden olevan sukua.

   Poista
  2. Ja aiheesta saat Enni ollakin! :)

   Poista
 7. Ollakseni tälläinen ämätöör siis.

  VastaaPoista