sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Monella mutkalla olevat varvasakselit

Lupasin Tuomio-postausta kommentoineelle nimimerkille Ärrä yrittää saada kuvia näytille noista vinkuroista kintuista. Nyt sain viimein ladattua koneelle softan, jolla sain nuo kuvat katsottua ja tallennettua jpg-muodossa.

Tältä näyttävät "monella mutkalla olevat varvasakselit". Ja totta on, että ei tarvitse olla asiantuntija nähdäkseen, etteivät ne symmetriset ole, mutta ovatko ihan poikkeuksellisen huonot?


3 kommenttia:

 1. Kiitän. Kavio- ja jalkakuvia on niin kiva tiirailla lausuntojen valossa, sillä siinä voi vahingossa vaikka oppiakin jotain! :) Kaviot ovat siis yksi suuri kiinnostuksen kohteeni.

  Ilmeisesti edestäpäin katsottuna kavion molemmat puoliskot eivät ole symmetriset, mikäli vetää kuvitellun viivan keskeltä vuohisluusta kavioluuhun. Eli kuvittelisin tässä piilevän sen "monella mutkalla". Muutoinhan kuva ei esimerkiksi paljasta kaviotasapainoa eli ovatko molemmat kannat samalla korkeudella jne. Todennäköisesti kuitenkin ovat, sillä teillä taisi olla hyvä kengittäjä. Toki hevosen jalka-asennotkin vaikuttavat siihen, että miltä kuvissa näyttää.

  Olen tottunut katsomaan varvasakselit sivulta kuvattuna, tähän tyyliin: http://www.villanen.fi/blog/kaikki-blogijutut/258-takominen (tuolta siis varvasakselikuva)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri noin kuten kuvailit. Haasteeksi tulee sitten se, että kun seinämä on todella ohut, ei sivusuuntaista vinoutta voi kengällä juurikaan korjata, koska sitten ei saa nauloja kiinni mihinkään. Eilen Durtsi laitettiin rengaskenkään ja napsin vähän lisää kuvia. laitan niitä näytille samalla, kun avaudun siitä, miten ei mennyt ihan putkeen tämä muutos :(

   Poista
 2. Lotalla on vähän samaan tapaan oikeassa jalassa "lateraalisiirtymä" eli koko jalka on polvesta alaspäin ikäänkuin liian "ulkona". Se myös meloo sillä jalalla vähän pre-hevosten tyylisesti. Hassua kyllä, minun mielestä se näytti kauhean viehättävältä kun olimme sitä ostamassa (kuten myös sen pikkuiset kaviot...olin niin hölmö etten tajunnut pienten kavioiden olevan ennemminkin haitta). Juuri tuo siirtymä on rasittanut niveltä. Nyt vaiva on jotenkin saatu hallintaan, pohjallisten ja uuden vuolun jälkeen jalka ei kertaakaan ole ollut lämmin, kun aikaisemmin se lämpöili säännöllisen epäsäännöllisesti. Odotan mielenkiinnolla kertomustasi rengaskengistä, harmi jos ei ollutkaan hyvä ratkaisu.

  VastaaPoista