tiistai 20. joulukuuta 2011

Ei mikään taistelija


Lapsena kun pelotti, nukuin selkä ovelle päin. Niin että jos joku tulisi vaikka puukottamaan, niin en ehtisi nähdä enkä ehtisi pelätä (älkää kysykö, mistä olin tuommoisia saanut päähäni!?).

Vähän vanhempana muistan herättäneeni hieman kyseenalaista huomiota laskettelureissulla Alhovuoressa. Reippaasti hyppäsin muiden perässä hyppyriä, mutta joka hypyn lakipisteessä annoin itseni valahtaa ihan veltoksi. Tuumailin, että jos kaatuu rentona, ei satu niin paljoa. Siis kun kaatuu. Ilmeisesti pystyssä pysyminen ei ollut vaihtoehto.

Tämä sama asenne taisi näkyä myös taannoisessa sivuloikkarodeonäytöksessä, ja olinkin todella lähellä luovuttaa. Tällä kertaa kuitenkin – ihan viime hetkellä – ammensin jostain yllättävän annoksen tsemppihenkeä ja maahan heittäytymisen sijasta kampesin itseni takaisin tasapainoon.

Toivottavasti tämä ei ollut vain se säännön vahvistava poikkeus, vaan askel kohti itsevarmuutta. Tai ainakin uskallusta yrittää.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa kovin tutulta tuo asenne. Minulle on jostain ammoisesta ratsastusopetuksesta jäänyt päähäni asenne, että jos hepo lähtee viemään, eikä pysähdy ensimmäisestä kiellosta, peli on menetetty. Se oli sitten siinä. Niinpä vieläkin tilanteen tullessa alan miettiä, että kummallekohan puolelle ja miten päin sitä tipahtaisi. Ihan kamalaa. Ja tyhmää.

    VastaaPoista
  2. Caro, kiitos vertaistuesta :) Mitäs jos päätetään yksissä tuumin lopettaa tällainen hölmöily ja päätetään, että tästä lähtien on sallittua miettiä ainoastaan sitä, miten kyydissä sinnitellään :)

    VastaaPoista
  3. Caro, mulla oli pitkään sama ajatus, että jos hevonen lähtee viemään niin ei voi tehdä muuta kuin odottaa tippumista. Valmentajan ja oman tsempin avulla opin muuttamaan "Apua mä tipun"-ajatuksen "enkä varmasti tipu"-ajatukseksi, ja nyt olen pysynyt viimeisen vuoden ponin kiito- ja pukkilaukoissa kyydissä. Varmaan tippumisia tulee, ja edelleen välillä pelottaa, mutta mielikuvaharjoittelu ja oman asenteen muutos on auttanut mulla paljon.

    VastaaPoista