torstai 17. maaliskuuta 2011

Tyytyväinen täti

Tänään oli ihan hurjan kiva tunti. Ensimmäistä kertaa heppailuhistoriassa oli sellainen olo, että oli oma kroppa kontrollissa. Siis tunne, että jos jotain pyydettäisiin tekemään, pystyisin siihen. Ja ei, en siis tarkoita, että jos Mia olisi pyytänyt pyöräyttämään parit laukkapiruetit, olisi se hoitunut tuosta noin vain vasurilla :)

Itse asiassa sain aika paljon korjaavaa palautetta kunnollisista teistä, huolellisesta ratsastuksesta, suoralle kääntämisestä ja vaikka mistä. Mutta hieno fiilis tuli siitä, että kerrankin oli sellainen tunne, että se ei ollut kroppa, joka oli tekemisen esteenä. Varmaan olisi monessa kohden voinut ollakin, mutta en ehtinyt sellaiseen tilanteeseen vielä törmätä. Tärkeintä oli kokemus, että minulla oli kontrolli, minä pidin jäseniäni hyppysissäni. Oma veikkaus on, että vatsalihaksien käytön oivaltamisella on tämän löytyneen kontrollin tunteen kanssa aika paljonkin tekemistä. 

Niin mukavaa oli ratsastaminen tänään, että unohduin välillä fiilistelemään niin pitkiksi pätkiksi, että jäi välillä ohjeetkin kuuntelematta, oho :o Välillä muistin olla skarppinakin ja alkuverkkojen jälkeen harkkailtiin Nortin kanssa ensin suoraan ratsastamista pituushalkaisijalla, sitten yhdistettiin siihen vuorokierroksin voltti oikeaan tai vasempaan x:n kohdalla. Suoraan ratsastaminen tuntui aluksi vaikealta, mutta kun ymmärsin olla sohimatta sisäpohkeella käännöksen aikana, niin alkoi linjakin suoristua. Sen jälkeen vaihdettiin askellajiksi laukka ja x:n kohdalla vaihto ravin kautta. Nortin kanssa vaihdot sujuivat periaatteessa hyvin, mutta periaatteessa tehtävää ei kai ollut tarkoitus tehdä hidastettuna ;)

Lopuksi harjoiteltiin ympyrällä pysähdyksiä ja käyntisiirtymiä ravista. Pysähdykset ja käyntisiirtymät sujuivat Nortin kanssa hyvin, oikeastaan pelkällä istunnalla. Sen sijaan pysähdyksestä liikkeelle lähtö ravissa on kyllä melko haastava, taitaa itselläni usko loppua jo ennen kuin edes ehdin yrittää. Jotenkin mun on vaikea ymmärtää, miten se hepparukka voisi ymmärtää, että haluan heti ravia enkä sitten raaski pyytää tarpeeksi päättäväisesti heti kärkeen. 

Jaden liike taitaa jonkin verran vaikuttaa istuntaani, sillä tänään Nortin kanssa en joutunut juurikaan korjailemaan jalustimia eikä vasen erottunut oikeasta ainakaan missään määrin silmiinpistävästi. Huomenna jatkuu harjoitukset Jaden kanssa. Ihanan paljon heppailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti