perjantai 12. lokakuuta 2012

Saita mikä saita

Vaikka pistin kovasti kampoihin, tulin kipeäksi. Siinä mielessä sopivasti, kun Durdekin on vielä vähän kevyemmällä. Siinä mielessä epäsopivasti, että lähialueen heppaliikkeessä alkoi alennuspäivät.

Olo ei todellakaan ollut kaksinen, mutta punaiset hintaliput siintivät silmissä siinä määrin houkuttelevasti, etten voinut niitä vastustaa.

Tarkoitus oli ostaa uudet ratsastuskengät, minichapsit ja housut. En todellakaan tykkää vaatteiden sovittelusta, mutta valmentajalta tuli hienovarainen vihjaus, että voisi olla helpompi katsoa sitä istuntaa, jos ei olisi musta housu vasten mustaa satulaa ja mustaa heppaa. Saattoi se vihjaus liittyä siihenkin, että ne housut on myös todella, todella vanhat ja kulahtaneet. (On mulla toki uudemmatkin (mustat) housut kaapissa, mutta ne on nyt siellä venanneet puolitoista vuotta sitä, että laihtuisin sen pari kiloa voidakseni myös hengittää niissä.)

Uusia housuja ei kuitenkaan löytynyt. Kaikissa Pikeureissa oli ihan liian pitkät lahkeet. Kuulemma tilaavat liikkeeseen enimmäkseen vaan sillä pidemmällä lahkeella. Varmaan siksi, kun me suomalaiset olemme nimenomaan tunnettuja valtavan pitkistä jaloistamme?!

No kengien ja minichapsien suhteen homma oli helppo. Otin just samanlaiset kuin vanhatkin, niin ei tarttenut kokeilla eikä tuskailla eri vaihtoehtojen välillä.

Mountain Horse Windsor

Moutain Horse Xcelsior leggins


Punaiset hintalaput pakottivat ostamaan myös yhen satulahuovan, Durdelle uudet suojat (varsinkin hivutussuojat tulivat tarpeeseen) sekä pari riimua.

GG harmaa satulahuopa

Eskadron hivutussuojat

Eskadron jännesuojat

  
Parikymmentä minuuttia ja aika paljon euroja, mutta kotona kerrottuna painotetaan tietysti sitä säästöä – normihintaisena jos olis nää ostanut, niin olis maksanut paaaaaljon enemmän. 

*****

Durando ehkä vaistosi, etten ollut ihan parhaassa vedossa, oli mulle  armollinen ja käyttäytyi tosi hienosti sekä eilen että tänään. Eilen juoksutin ihan pari kierrosta ympyrällä ja yritin juosta rinnalla sen vähän mitä jaksoin. Tänään juoksutin jo enemmän ja otettiin myös laukkaa. Yksi pukki tuli, mutta muuten D oli rauhallinen ja enimmäkseen oikein kuuliainen. Kerran piti heittää vähän hiekkaa, kun ei ollut piiskaa kädessä eikä mennyt käsky perille :) Muuten oli ihan superhieno poika <3 br="br">

6 kommenttia:

 1. Kotona pitää aina muistaa painottaa, että nämä hankinnathan on ihan murto-osa normaaleista kuukausikuluista.. Ja sitten välttää keskusteluita, miksi en käy joka kk Pattijoella bailaamassa viikkoa ;)

  VastaaPoista
 2. Mies nauroi ääneen lukiessaan tämän kommenttisi :D

  VastaaPoista
 3. Täälläkin on tolle hevoselle shoppaaminen huomattavasti helpompaa kuin itselle. Kerrankin ostin suojapaketin hintalappua katsomatta ja seuraavassa kaupassa kulutin varmaan tunnin miettiessäni raaskinko ostaa 10 euron paitaa itselleni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä oikeasti pihi, mutta vähän kummallisella tavalla: siis rahat kyllä kaikki menee, mutta yritän aina etsiä tarjouksia ja toisaalta ostan myös monesti sellaista, mitä en tarvitsisi, jos siinä vain on se houkutteleva punainen hintalappu. Noloa, mutta totta. Shoppaamisesta sinänsä en tykkää, mutta tarjouksia rakastan :)

   Poista
 4. Ooh ja aah, miten kivaa, kun taas jaksaa keskittyä näihin mukaviin hevosblogeihin. Sinä olet vielä niin oivan analyyttinenkin treeniesi kuvailussa. Ja D on komea poika kuten aina.

  Ja tosiaan nuo pitkäjalkaisten suomalaisten (?) housut: minä töppöjalkainen saan aina etsiä järkevän pituisia (ratsastus-)housuja ja saappaatkin piti valita sillä perusteella, että varsi ei mene polvitaipeen yli. Hyviä perustarveostoksia sinulla; sen kummemmin mainostamatta on pakko sanoa, että minulle Mountain Horsen kenkien lesti on aina istunut parhaiten. Niihin maltan satsata, mutta sitten niitä tavallisia arkivaatteita ei raaskisi itselleen ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Juu, samoja haasteita täällä. Minichapseista pitää ottaa malli, jossa on lyhyt varsi, mutta levein mahdollinen pohje - jotenkin piinallista...

   Mountain Horse kengistä tykkään myös, vaikkei mulla kyllä niiden lisäksi olekaan kokemusta muista kuin Horzen kengistä. Niin on vielä lyhykäinen tämä mun heppasteluhistoria. Tosin tällä ostokäyttäytymisellä tuo kokemuspohja ei juuri taida laajeta, jos aina ostaa sitä vanhaa hyväksihavaittua :)

   Poista