torstai 11. elokuuta 2011

Ensimmäinen päivä takana

Jotenkin hönö hän on välillä ;) Mutta supersöpö <3

Eilen juoksutin, kävelytin ja vähän ratsastin Durandoa lainasatulalla. Juoksuttaessa herra esitteli parit pukit vasempaan kierrokseen laukannostoissa. Valmistauduin henkisesti siihen, että olisi turha kuvitella onnistuvansa laukannostoissa selästä käsin, mutta miten väärässä olinkaan: yhtä yritystä lukuunottamatta myös vasen laukka nousi aina ensimmäisestä pyynnöstä oikein nätisti, sekä käynnistä että ravista.

Rikkoja raviin tuli kyllä aika paljon, ja oman reaktionopeuden kehittämisessä onkin ihan hurjasti tekemistä. Muutoin Durando liikkui kivan innokkaan oloisesti ja voi hyvänen aika, että herran laukassa on kiva istua.

Talutellessa tuli vastaan ensimmäisen illan tuttavuus, Iines-vuohi. Ensimmäinen kohtaaminen sai aikaan pientä puhaltelua, mutta kun löntysteltiin Iineksen ohi tarkoituksella vielä kaksi kertaa, oli havaittavissa enää pelkkää uteliaisuutta.

*****

Tänään tulee satulansovittaja. En kuulemma ollut ihan taas terävimmilläni, kun paljastin satulamyyjälle ihan avoimesti lähes täydellisen tietämättömyyteni :D No, optimistina uskon ihmisten hyvyyteen ja luotan siihen, että saamme yhtä hyvää palvelua kuin jos olisin hogannut teeskennellä tietäväni jotain satulanostamisesta.

Aatoksissa on ostaa samanlainen Albionin koulusatula kuin Durandolla on ollut aiemminkin. Koskapa se on hyvin toiminut, niin mietin, ettei tällä kokemuksella varmaan kandee kauheesti alkaa kokeilla. Pitäkää peukkuja, että saadaan sopiva penkki, joohan?


4 kommenttia:

 1. No voi, olipa täällä iloinen uutinen kun muutaman viikon tauon jälkeen tulin lukemaan kuulumisia! Onnea uudelle hevosenomistajalle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Noora! Onnelle onkin oikeasti käyttöä, kun osaamista on vielä aika vaatimattomasti ;D

  VastaaPoista
 3. Onnea uudelle hevosenomistajalle! Onnellisia ovat tätien hevoset, sillä niitä yleensä pidetään ekstra-hyvin, oman kokemuksen mukaan :)

  Mielnkiinnolla seuraan, miten taival lähtee sujumaan. Ja alun mahdollisista onkelmista ei sitten pidä masentua, mikäli sellaisia ilmenee.

  terveisin Touhis, kypsällä iällä ekan oman pollensa hankkinut tätiratsastaja :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Touhis onnitteluista ja vertaistuesta :)

  En tiedä, miten kauan vie tajuta oikeasti se, että Durando tosiaan on nyt mun heppa. Siis että mulla on _oma_ heppa. Joka päivä toki jännittää, joten kai se on merkki siitä, että valinnan lopullisuus on pikkuhiljaa valkenemassa ;D Kaikesta jännittävyydestä huolimatta: ihanaa! <3

  VastaaPoista