lauantai 25. elokuuta 2012

Kun on kiire...

...niin tietysti silloin hevonen näyttää tältä:


Osa mudasta oli vielä märkää, joten ensimmäistä kertaa Durde-aikaan myöhäistyin valmennuksesta. Kyllä hävetti!

Onneksi kiire loppuu yleensä viimeistään siinä vaiheessa, kun nousee selkään. Ja pellolla voi nykyään ihan vaan nautiskella.

Ja ainakin kahdesti oon laukannutkin ihan itekseni. Ei pelota enää yhtään, paitsi Durden jalkojen puolesta, joten laukkaillaan todella maltilla. Mut on se ihanaa! Ja kaikkein ihaninta on se, ettei pelota.

Seuraava haaste taklattavaksi voisi olla se, että pystyisi ratsastamaan samassa mielentilassa silloin, kun kentällä on muita. Siihen on vielä matkaa, mutta ei määrättömästi sentään.12 kommenttia:

 1. Hienoa! Siitä se etenee pikkuhiljaa. :) Tai ei mitään pikkua vaan aika reipasta tahtia olette päässeet eteenpäin tuossa muualla kuin maneesissa ratsastamisesta.
  Se on kyllä ihanaa kun ei pelota ja pystyy nauttia menosta. :)

  VastaaPoista
 2. Täällä oli tänään sama juttu. Otin letkun ja pesin koko elukan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtalotovereita :) Mä olin hölmö, kun en turvautunut letkuun vaan aloin harjalla hinkuttaa...

   Poista
  2. Siinä oli tietysti se ero, että me menimme traikulla valmennukseen, joten hevo ehti hyvin kuivua ennen satulointia.

   Poista
 3. Hah, niin tuttua ;) Tosin kun meillä tuon tarhauksen kanssa ollut vähän ongelmia, niin olen kaikesta huolimatta ollut aina iloinen, kun vastassa on mutainen hevonen ;) Kun tällainen kurapetteri on vastassa, olen myös aina soittanut heti valmentajalle, että anteeksi, tänään menee kauan hevosen putsaamisessa (ei hänenkään ehkä tarvi sitten kiirehtiä liikenteessä tms.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis pitänyt tajuta soittaa, mutta niin uskomattomalta kuin se saattaakin kuulostaa, on mulla myös ajoittain taipumusta yltiöoptimismiin :)

   Poista
 4. Toisethan loimittavat suurin piirtein läpi vuoden, jotta hevoset eivät likaantuisi. Itse en siihen pystyisi. Ei ole sydäntä kieltää toiselta jotain sellaista, mistä se aivan älyttömästi pitää, ellei mittari sitten näytä loimituslukemia.

  Minulla on kerran tullut valmentaja tallinpihassa vastaan naureskellen, että ei muuten aloiteta ajallaan, mikäli en pysty tekemään hevoselleni ihmeitä.

  Ja hevonen on sitä paitsi aina helpompi pestä kuin loimi. :)

  VastaaPoista
 5. Samaa mieltä; loimi vaan kelin vaatiessa. On ihan riittävän pitkä se loimikausi muutenkin.

  VastaaPoista
 6. Teillä on muuten järvi vieressä? Onko teillä uittomahdollisuutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei valitettavasti. Sen verran rehevöitynyt lätäkkö kyseessä, että rannat ovat ihan pelkkää mutalillua. Eipä taida keskellä järveäkään syvyyttä olla kovin montaa metriä. Oliskin ihanaa, jos pääsisi uimaan! Vaikka taitaisi viedä Durden uimaan houkuttelu aika pitkään; sen verran hanakasti kaveri kiertää pienimmätkin lätäköt.

   Poista
  2. Sitä koskaan tiedä :). Tinttikin kiertää lätäköt aina, kun on mahdollista selvitä kuivin kavioin, mutta menee silti veteen. :)

   Poista