tiistai 20. maaliskuuta 2012

Ei ookaan pitkään aikaan ollut mitään sairaslomaa


Johan tässä kerkiskin noita normaaleja viikkoja olla. Onkin jo korkea aika saikutella vähän. Ihan vaikka vaan sarasvuolaisten kiusaksi, jos ei muuten ;)

Mutta vakavasti puhuenkin Durtsi on siis taas muutaman päivän saikulla. Takapolvet piikitettiin uudelleen ja kiropraktikkolääkäri niksautteli myös selän, joka ei hänen mielestään ollut lähimainkaan priima vieläkään. (Pahin paikka oli oikealla selän ja lantion taitekohdassa, toiseksi pahin vasemmalla keskellä selkää. Myös lantiossa oli epäsymmetrisyyttä. )Myös pitkään vaivanneeseen kakkaamisvaikeuteen tartuttiin viimein. Tämä lääkäri arveli, että jäljet voisivat johtaa pernaan. Lupasi lähettää jotain voodoomömmöjä, saa nähdä :)


Nyt joka tapauksessa neljä päivää sairastarhaa ja sitten pehmeällä laskulla takaisin arkeen. Kaikkein olennaisin hoito-ohje oli tämä: ratsastaessa selkä pitää saada ylös ja takajalat toimimaan, muuten selkä-polvi-selkä-polvi-kierre vain jatkuu. Että semmoinen pala kakkua...


*****

Ensimmäiset sairasloman jälkeiset liikutukset jäävät nyt ihanan ja avuliaan tallikaverin harteille, koska itse suuntaan huomenna Portugaliin. Edessä on neljä päivää ratsastusta Marin luona, superhyvin ratsastetuilla lusitanoilla. Elättelen toiveita, että kiemurtelun korjaamisen asemesta olisi kerrankin mahdollisuus keskittyä omaan istuntaan :D

*****

Ennen sairaslomaa ehdin ratsastaa pari sellaistakin kertaa, joista en tänne ole kiireiltäni kerinnyt mitään rustaamaan. Niistä on kuitenkin pakko merkata itsellekin muistiin yksi olennainen onnistuminen. Kas näin se meni:

Yritin nostaa oikean laukan, mutta kun toinenkaan yritys ei tuottanut tulosta käänsin ehkä jossain määrin turhautuneena Durtsin täyskaarrolla toiseen suuntaan. Uraa lähestyessä aattelin, että olisko ihan tyhmää koklata vasenta, sitä vaikeampaa laukkaa. Onnekseni en jäänyt sen kummemmin pähkimään, vaan kokeilin. Taisin yllättää sekä itseni että Durden, koska vasen laukka nousi todella nätisti. Sen jälkeen ei sitten oikeankaan kanssa ollut mitään ongelmaa.

Tarinan opetus: Jos joku ei toimi, niin kannattaa aika pian miettiä, voisiko yrittää samaa jotenkin toisin tai vaikka väliin jotain ihan muuta. Se ei ole luovuttamista, se on viisautta. 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa lomaa, oot varmasti ansainnut sen!

  Meillä kanssa toivutaan kevätflunssasta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anni!

  Ja pikaista toipumista Tintille!

  VastaaPoista
 3. Nyt oon ihan vihreä kateudesta kun pääset ratsastamaan ihanalla lusitanolla! Toivottavasti on yhtä nautinnollista kuin luulen :)

  Tsemppiä hepan kuntouttamiseen. Ja tuo tekstin loppuosa on viisautta, mun valkku usein kehottaa etsimään jotain uudenlaista ulospääsyä ongelmasta sen sijaan että jää junnaamaan. "Yllätä se hevonen", se aina sanoo :D

  Sanna & Alpo

  VastaaPoista
 4. No voi hitsi, saisivat nuo sairaslomat teillä jo riittää! Joka tapauksessa ihanaa lomaa sinulle, toivon että palattuasi D on hyvässä kunnossa ja pääsette taas yhdessä treenailemaan.

  VastaaPoista
 5. Mukavaa lomaa! Portugali on keväällä niiiiin kaunis. Lusitanoista en sano kateudesta vihreänkirjavana mitään, mutta ovat ne niin upeita nekin.
  Vóihan itkut Iso D:n vaivoja. =o( Selkä ylös, sitähän ne rats.valmentajat aina hokevat. Eikä syyttä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille! Portugalissa oli ihanaa, mutta kotiinkin oli kiva tulla. Kirjoittelen pikapuoliin vähän tuoreita kuulumisia :)

  VastaaPoista