lauantai 19. kesäkuuta 2010

Lämpimiä tunteita


Perjantaina Rauhalan tallilla ihan huipputunti Virman kanssa. Tehtävinä paljon siirtymisiä ja pysähdyksiä ja lopuksi laukkaa ympyrällä. Yhteistyö Virman kanssa sujui kuin unelma, kaasu ja jarru toimivat melkein pelkällä ajatuksen voimalla ja tamma oli reipas, muttei kaahottava. Ihan upea kokemus ja tuntui, että Virmallakin oli kivaa.

En tiedä, mikä vaikutus sillä oli, että Virmalla oli nyt käytössä kuolaimettomat suitset. Joku sanoi niitä pelhameiksi, mutta kun googlasin pelhameita, niin eivät näyttäneet samoilta. Enemmänkin systeemi näytti tältä, joskin turvan alta meni nahkahihnan sijasta ketju. Koko hässäkkä oli Virmalle toooosi löysä, joten arvelin vähän ennen tuntia, että saisinkohan ponia lainkaan toimimaan, mutta tällä kertaa pelko oli täysin turhaa.

Tunnin jälkeen Virma oli oikein hellittelytuulella, rapsittiin ja halittiin niin, että täti jo ihan herkistyi. Suloinen!

Itsenäistä maastoilua

Tänään rohkaistiin mielelemme ja lähdettiin Jennin kanssa maastoon Toscalla ja Nortilla. Jenni otti Toscan, joka on näistä kahdesta daamista se vaativa maastoratsu. Ensimmäisen risteyksen postilaatikkojen kohdalla Tosca vähän jännittyi, mutta ei onneksi kauaa jaksanut spennata.

Nortti oli lähes koko reissun ihan rauhallinen. Ainoastaan lentokoneen ääni sai neidin hetkeksi huolestumaan. Ihana maastolenkki, jolle varmasti seuraa jatkoa.

Alan olla aika kiintynyt Norttiin. Toivottavasti saan vielä olla sen elämässä pitkään.
Kuvissa Nortti

2 kommenttia:

  1. Kyseessä oleva kuolain on hackamore, ei suinkaan pelham =)

    VastaaPoista
  2. No justiin! Kiitos varmistuksesta, tähän tulokseen minäkin googlailujen perusteella päädyin. En kyllä oikein ymmärrä tuon toimintalogiikka, vaikka kuinka yritin eri paikoista opiskelella. Kaikissa kuvauksissa käytössä olevat suitset ovat aika erilaiset kuin ne, jotka Virmalla oli. Turparemmi oli erittäin pehmeäksi päällystetty ja tosi löysä, luultavasti olisi nyrkki mahtunut remmin ja turvan väliin. Leuan alta meni se ketju, mutta sinnekin väliin olisi mahtunut puolikas nyrkki. Ja sitten nuo metalliset häkkyrät sivuilla, joille en keksi mitään virkaa...

    Viisaampi ihminen olisi varmasti kysynyt jo silloin heti tunnin yhteydessä vähän lisää infoa ja ehkä myös jotain ohjeita siihen, miten niillä ratsastaessa pitäisi huomioida. No, onneksi oli niin onnistunut tunti ja tyytyväisen oloinen hevonen, että tuskin ainakaan kauhean pahasti mitään väärin tein.

    VastaaPoista