perjantai 19. maaliskuuta 2010

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku

Piti siis tulla rennnosti, syvällä satulassa istuva tätiratsastaja. Alkukäyntien ja lämmittelyravin aikana tuntui vielä vähän lupaavalta, mutta kun päästiin ensimmäisen tehtävän kimppuun, unohtui istunnan ajatteleminen kokonaan. (Voisi luulla, että se on hyvä asia, siis että rento istunta löytyisi parhaiten jotenkin itsestään. Ehkä jonkinlainen rento istunta löytyykin parhaiten itsestään, mutta se on sitten vääränlainen rento istunta. Ratsastusistunta ei yksinkertaisesti tunnu minulle luontevalta, joten sitä pitäisi pystyä aktiivisesti ajattelemaan.)

Ratsukseni sain tänään ensimmäistä kertaa Virman (kuvassa alla), jota myös suloisen värityksen ja kokonsa vuoksi Pikkupullaksi kutsutaan. Virman kanssa valmistelut sujuivat hyvin ja olin kerrankin valmiina hyvissä ajoin ennen tunnin alkua.Pääosassa tänään oli asettaminen ja sivuroolissa taivuttaminen. Pitkällä sivulla asetettiin ensin sisään päin, puolivälissä suoristettiin, sitten asetus ulos ja vielä suoristus ennen asetusta kulmaan. Lyhyen sivun keskeltä siirrettiin harjoitusraviin ja tehtiin ravissa ympyrä pitkän sivun keskelle keskittyen erityisesti taivuttamiseen. Harjoitusravista siirrettiin käyntiin taas lyhyen sivun puolivälistä ja sitten sama kuvio alusta.

Muutaman kierroksen jälkeen vaihdettiin niin, että pitkällä sivulla asetettiin ensin ulospäin, sitten suoristus, sen jälkeen asetus sisäänpäin ja siitä laukannosto. Virman kanssa ensimmäisellä kerralla tämä onnistui oikein hienosti. Siitä se alamäki sitten alkoikin...

Alan ehkä vähän toistaa itseäni, mutta jälleen oli vaikeuksia jarrujen kanssa. Virma pyrki aina nostamaan laukan ennen kuin ehdin saada edes asetusta kuntoon ja homma meni usealla kierroksella ihan pipariksi. Mikä siinä on, ettei päättäväisyyttä tunnu riittävän niin paljoa, että hevonenkin uskoisi, että se olen minä, joka määrään? Tiedän, se on tämä lepsu luonto, joka hempeilee eläimet turmiolle.

Onneksi huomenna on taas tunti ja pääsee toivottavasti petraamaan tämän päiväistä esitystä. Yritän myös muistaa huomenna ottaa kuvia hepoista ja tallista - toki olen yrittänyt muistaa jo viimeiset pari kertaa melko heikolla menestyksellä, joten hengitystä en lähtisi pidättämään :)

*****

Eilen kiroilemani Bookplussan kirjatilauksen peruin, koska sieltä ilmoitettiin, että painos on loppu tavarantoimittajalta!?! Olivat sentään nyt poistaneet kirjan valikoimistansa, mutta huono maku jäi toimintatavasta. Nyt pitäisi siis löytää joku hyvä heppakirja iltalukemiseksi - suosituksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti