perjantai 12. maaliskuuta 2010

Rouva Rento

No en oo! Mut haluaisin olla! Sekä rouva että rento =)

Välillä korpeaa aika tavalla se, että olen tälläinen hampaidenkiristelijä-jäykistelijä. Ratsastuksessa rentous on avainasemassa hyvän istunnan, tasapainon ja toimivien avujen opettelussa. Mitä siitä tulee, kun tällainen jäkittäjä yrittää rentoutua? Suunnilleen sitä, että kun aktiivisesti keskittyy yhden osan rentouttamiseen, niin aivot automaattisesti palauttaa perusjäkitystason jännittämällä jonkin toisen lihasryhmän. Että hiphei.

Ratsastin tänään Nastalla, ja sain siis paljon palautetta istunnasta heti tunnin alusta lähtien. Välillä meni jotain oikeinkin, mutta enimmäkseen tuntui, että perusratsastus meni kaikkiaan huonommin kuin viime viikonloppuna. Jännitän jalkoja ihan kammottavan paljon, ja jos hetkeksi onnistun rentouttamaan jalat, jäykistyy alaselkä. Olisi varmaan järkevää ottaa ainakin muutama ihan vain istuntaan keskittyvä tunti lähiaikoina. Pitäisi vain ensin keksiä joku hyvä tarina, jolla saisi tämän(kin) investoinnin hyväksytettyä talousjohtajalla ;)

Tunnin aiheena olivat asetus ja taivutus. Varsinkin ulospäin asettaminen on kyllä todella vaikeaa. Tuntuu, ettei pohje mitenkään riitä pitämään hevosta uralla tai ympyrällä. Toisaalta istuntapalaute heti tunnin alussa sotki pasmat, ja iso osa keskittymisestä meni siihen. Silti, asettaminen on kimurantti juttu!

Lopputunnista otetttiin vähän laukannostoja pääty-ympyrällä. Onnistuin ehkä tähän asti parhaiten siinä, että ainoastaan yksi laukka lähti hevosen aloitteesta ja muuten se olin minä joka määräsin =)

*****

Ja sitten vähän lomahehkutusta pitkästä aikaa: varattiin tänään ystäväpariskunnan kanssa majapaikka kesäreissulle. Näkymä olohuoneesta on tällainen:


Paikka on nimeltään Clos Mirabel ja sijaitsee Etelä-Ranskassa Pau-nimisen kaupungin kyljessä. Lähettyvillä on ainakin muutama talli, ja tarkoitus olisi päästä ratsastamaan sillä välin, kun muu seurue golfaa. Jännittää kyllä vieraassa maassa ratsastaminen, kun ei ole termistö edes englanniksi oikein tuttua ja voi olla, ettei tuolla edes englantia osata. Siinä tapauksessa olen kyllä aika hukassa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti