sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Laukkaa!!!


Ihanasti on aurinko hellinyt ratsastusviikonloppuna!

Lauantain tunnille sain sittenkin Helmin, vaikka perjantaina jäin vielä toiseen luuloon. Tehtiin samoja harjoituksia kuin perjantain tunnilla. Helmin kanssa harjoitukset sujuivat aika samalla tavalla, ehkä piirun verran huonommin. Helmi yrittää aika paljon puskea pois ympyrältä, joten oikeastaan siihen nähden en pärjännyt yhtään hassummin.

Erityisiä haasteita oli laukan ylläpitämisessä, kun samalla ympyrällä oli hevonen, joka ei oikein suostunut laukkaamaan. Se ei olisi muuten haitannut, mutta olen vielä aika huono löytämään hyviä teitä ja liikennesäännötkin ovat usein hakusessa. Tämä johtaa siihen surkeuteen, että jään aina tuijottamaan siihen suuntaan, johon en halua, mutta pelkään hevosen menevän eli sen edessä olevan hevosen takamukseen. Ja kun tarpeeksi jään siihen katseellani kiinni, niin minnekäs muualle sitten mentäisiin! ...ja niin hyytyi vauhti monta kertaa tunnin aikana.

Tänään vihdoin koitti se kauan odotettu maastoretki Prerya-nimisellä tallilla Lohjalla. Sain ratsastettavakseni ihanan Liinun, jonka selässä oli mukavan ja turvallisen tuntuista.

Vähäisen kokemuksemme vuoksi suurin osa puolentoista tunnin lenkistä mentiin käyntiä, mutta saatiin myös kokeilla ravia ja lisäksi kolme pitkähköä pätkää huisin ihanaa laukkaa. Maastossa laukkaaminen on kyllä ihan eri juttu kuin kentällä laukkaaminen - mitä vauhdinhurmaa! Teki mieli heti varata uusi maastoretki, mutta en vielä saanut muita tyttöjä innostettua =)

Kuva on tällä kertaa iloisesti heppa-aiheinen. Se on Rauhalan tallin kentältä meitä seuraavalta tunnilta. Etualalla kuvassa on Iksu ja takarivissä vasemmalta lukien Helmi, Nasta ja Koijari. Takarivin sankarit siis minullekin tuttuja ratsuja, mutta Iksu on sen verran vaativampi ratsu, että siihen tuskin pääsen tutustumaan vielä piiiiitkään aikaan.

Näin ihanan ratsastusviikonlopun jälkeen on mielessä yksi kysymys: mistä saisi tälle viikolle jotain ekstraratsastusta, enhän voi pärjätä pelkällä perjantaitunnilla :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti