lauantai 20. maaliskuuta 2010

Puolipidätteitä ja artisokansydämiä

Kuva omaa tuntiani edeltävältä tunnilta. Etualalla Helmi, taaempa Sissi, Nasta, Koijari ja Retu.

Ratsastustunnilla tänään Helmin selässä, vakiopettajaa tuurasi tallin omistaja Hanni. Treenattiin erityisesti puolipidätettä ympyrällä tekemällä ensin pysäytys tietyssä kohdassa ja sitten myöhemmin käynnin hidastus samassa kohdassa. Sen jälkeen tehtiin samaa harjoitusravissa, niin että ensin siirrettiin hevosia muutamaksi askeleksi käyntiin ja sitten jonkin ajan jälkeen tavoitteena oli vain hidastaa ravia muutaman askeleen ajaksi.

Käynnissä oli selkeästi helpompaa tehdä ohjeen mukaan. Ravista käyntiin siirtyminenkin onnistui vielä hyvin, mutta ravin hidastaminen meni nappiin vain muutaman kerran; muilla kerroilla pidäte ei joko mennyt läpi lainkaan tai meni läpi liian hyvin, jolloin Helmi siirtyi käyntiin.

Tunti loppui (taas) aivan liian varhain. Olen alkanut jälleen leikitellä ajatuksella ratsastaa jonain kertana kaksi tuntia peräkkäin - ilmeisesti en oppinut mitään siitä syksyn kokeilusta :)

*****

Ratsastuksesta pehmeä siirtyminen kulinaariseen maailmaan: ystäväpariskunta tulee tänään meille tapasiltaan. Jääkaappi on täynnä herkullisia raaka-aineita, joista toivottavasti jalostuu herkullisia tapaksia. (Tosin artisokansydämiä löysin vain säilykkeenä - luin kyllä läpi kaikki hevi-osaston kyltit, kun en ollut varma, tunnistaisinko artisokkaa ylipäätään. Tätä en tietenkään kehdannut kaupassa myöntää ja käydä kysymymässä henkilökunnalta apua.)

Hieman karmaisevana muistissa on eräs aiempi yhteinen kokeileva keittiö -ilta, jolloin teemana oli Lähi-itä; väittivät keittokirjassa munakoisoa köyhän miehen lihaksi - no, pääruosta jäi tuolloin nälän lisäksi paha maku suuhun.

Tapaksissa on se hyvä puoli, että kun tekee useampaa sorttia, niin kaikkien ei ole pakko onnistua eikä seurueen silti tarvitse nääntyä nälkään. Ja sangriaa tuskin onnistumme pilaamaan!

*****


Kuvassa Rauhalan tallin ihanista ruunista kaksi: Nasta ja Kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti