perjantai 26. maaliskuuta 2010

Jarrut, ulko-ohjan tuki ja päättäväisyys


Niin siis mistä niitä saa? Olin niin huono tämänpäivän tunnilla, että alkoi jo vähän hävettää.

Heppa-arvonnassa sain Nastan (kuvassa etualalla), joka on kyllä ihan huippukiva kaveri sekä tallissa että kentällä. Voisin viettää tuntitolkulla aikaa ihan varmaan rapsimassa ja harjailemassa, mutta kaipa siitä saisi jo vähän friikin maineen ;)

Ensimmänen tehtävä oli kolmikaarinen kiemuraura kevennetyssä ravissa. Onnistuin ihan kohtuullisesti; tiet olivat kutakuinkin kohdillaan, muistin katsoa, mihin olin menossa ja vaihtaa kevennyksen oikeissa kohdissa. Ulko-ohjen tuesta tuli palautetta jo tässä ensimmäisessä tehtävässä.

Tunnin toinen tehtävä oli tehdä pitkän sivun alkuun voltti käynnissä ja nostaa heti uralle palatessa laukka ja siirtyä pitkän sivun päädyssä ravin kautta käyntiin ja toistaa sama taas seuraavalla pitkällä sivulla.

Vasempaan kierrokseen kaikki meni vielä melko hyvin, mutta kun vaihdettiin oikeaan kierrokseen koko paketti levisi: Nastalla alkoi olla aika tavalla virtaa ja taas muutamat laukannostot tapahtuivat noin 5 sekuntia ennen kuin olin edes ehtinyt laukkaa ajatella. Oikea kierros on Nastalle vaikeampi, ja kaikki laukat tähän suuntaan olivat vääriä, riippumatta siitä, keneltä aloite siirtymiseen tuli.

Tuntui, että mitä enemmän aloin pelätä sitä väärää laukkaa, sitä varmemmin juuri sitä tarjoiltiin. Monet yrityksistä vesittyivät myös siinä, kun en saanut jarruja toimimaan lähimainkaan tarpeeksi nopeasti niiden kertojen jälkeen, kun Nasta itse oli päättänyt lähteä laukkaan omia aikojaan. Mitä enemmän aloin pelätä Nastan oma-aloitteisia lähtöjä, sitä varmemmin se niitä teki ja sitä nopeammin katosi vähäinenkin päättäväisyyteni. Ja sen mukana oikeastaan kaikki opittu, jolloin jäljelle jää enää kahmaloittain hyvää tahtoa ja sähellystä. Mä niiiiin toistan itseäni!

Iloinen havainto tässä kaikessa on se, että vaikka satoi vettä ja olin ihan surkea, oli tunnilla silti kivaa enkä malta odottaa seuraavaa kertaa =)

Sunnuntaina luvassa issikkamaastoilua ja jos hyvä tuuri käy, pääsen söpön Köpön selkään huomenna.

Mutta mistä saisi kalenteriin heppa-aktiviteetteja pääsiäiselle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti