keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Taipuu, taipuu


Tiistain tunnilla vaihteeksi taivuteltiin. Onko nyt kyse siitä, että on saavutettu jokin rajapyykki, jonka jälkeen taivutus on olennainen osa harkkailua joka tunnilla vai onko tallilla menossa joku hepat notkeiksi -kampanja?

Ratsuksi sain Retun ja olo olikin kuin lottovoittajalla, kun karsinasta löytyi ihan yltä päältä kurainen poika ja tunnin alkuun oli aikaa puolisen tuntia. No, parhaani tein ja tuntikavereilta sain onneksi vähän apua, mutta kieltämättä hävetti tunnin jälkeen luovuttaa Retu seuraavalle ratsastajalle.

Ja sitten kentälle taivuttelemaan. Ensin mentiin käynnissä niin, että taivulteltiin molemmille pitkille sivuille kaksi kaunista kaarta ja sitten yritettiin samaa ravissa. Sain jo alkulämmittelyravien aikana käskyn tehdä tunnin raviharjoitukset ilman jalustimia. Kovasti kun olisi tämän tädin istunnassa korjaamista. Opettaja kuvasi sitä niin, että minä istun enemmänkin hevosen yläpuolella kuin sen selässä.

Kurvailin kaaria siis ilman jalustimia ja olin salaa kiitollinen siitä, että ratsuna oli Retu, jonka luontaisesti tykkää ravailla lähes kävelyvauhtista ravia - siinä on kehnommankin melko mukava matkustaa ;)

Lonkkia olen venytellyt päivittäin, mutta en ole kyllä mitään kehitystä huomannut. Onkohan mulla väärät venytykset?

Kaaret sujuivat kuitenkin enimmäkseen melko hyvin, joskin välillä paino lipsahti väärälle puolelle ja taivutus jäi olemattomaksi, mutta mukaan mahtui minusta myös muutama ihan muodokas suoritus.

Laukkatehtävä oli tänään yksinkertainen: Pitkän sivun alusta laukka ja vastakkaiseen päätyyn laukkaympyrä, jonka jälkeen ravissa yksi kaari pitkälle sivulle ja taas sama alusta. En oikein saanut Retua laukkaamaan. Siis nostot kyllä periaatteessa onnistuivat, mutta hirmuisella viiveellä ja jotenkin tosi jähmeästi. Missään vaiheessa laukka ei tuntunut kovin jouhevalta eikä se synnyttänyt sellaista liikkeen riemun tunnetta kuin yleensä. En tiedä, missä mätti enkä muistanut taas tunnin jälkeen kysyäkään.

Pitäisi kyllä saada vielä kolmas ratsastuskerta viikkoon - sitten sitä ehkä voisi jo toivoa kehittyvänsä =)

Kuvassa Rauhalan ruunat laitumella. Etualalla lauman pomo Iksu pitää vahtia, jotta muut voivat aterioida rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti