lauantai 28. huhtikuuta 2012

Supermä II


Tää alkaa nyt vähän toistamaan itseään :), mutta ihan superonnistunut valmennus tänäänkin! Mari meni Durdella ensin, joten sain valmiiksi viritellyn pelin alleni. Vähän oli tahmaa kavioissa tänäänkin, mutta mulle sopii paremmin tahmaisuus kuin ylivireys.

Päivän suurin "temppuonnistuminen" oli vastalaukka ja ennen kaikkea onnistuneet vastalaukan nostot molempiin kierroksiin. Siitä ei ole kauaa, kun vasen laukka ei meinannut nousta millään edes vasempaan kierrokseen, ja nyt sain sen nousemaan oikeassa kierroksessa – wuhuu!

Vastalaukkaharjoituksina tehtiin kahta kuviota. Ensin myötälaukasta täyskaarron kautta vastalaukkaan ja kierrokseen jälkeen raviin. Seuraavaksi piti nostaa vastalaukka pitkällä sivulla (joo, eihän se hevoselle ole siinä suoralla vastalaukkaa, mutta mulle kyllä), ja kierroksen jälkeen lävistäjälle ja siinä siirtyminen raviin.

Tältä päivältä mieleen jäi erityisesti:

 • Siihen sisäohjaan ei ihan totta saa jäädä roikkumaan. Ei missään tilanteessa eikä mistään syystä. Eikä siinä roikkumisesta sitä paitsi ole koskaan mitään apua. Päin vastoin se pahentaa tilannetta, olipa ongelma sitten liian kova vauhti, liian hiljainen vauhti, taivaissa huiteleva tai ryntäitä viistävä turpa. Sisäohjasta staattisesti vetämällä ei näitä ongelmia ratkota. Mutta miksi, oi miksi, se on niin houkutteleva vaihtoehto? 
 • Paljon vaihtelua. Durdea ei saa puuduttaa tekemällä liian pitkään samaa. Voi vaihdella teitä, tehtäviä, tempoa, välillä istua alas, välillä keventää ja ratsastaa kunnolla eteen. 
 • Suunnanmuutosten ratsastaminen niin, ettei kädellä jarruta hevosta vaan antaa hevoselle edestä tilaa itse hakea tasapainon uudessa suunnassa. 
 • Kevyt käsi ja kevyt hevonen. Paitsi että kädellä pitää ajatella eteenpäin ja antaa hevoselle tilaa siirtymisissä, pitää myös olla tarkkana siinä, ettei anna hevosen yhtään painaa kädelle. Pohkeella eteenpäin ja pieni hölläys sormista auttaa saamaan Durden kevyemmäksi. Pitää kehittää omaa nopeutta ja reagoida heti, kun alkaa roikkua.
 • Pohkeenväistöissä ryhdikäs istunta, ulko-ohjan käsi alas, sisähartia taakse.
 • Ryhti. Ryhdistä oma istunta aina ennen uuteen tehtävään lähtemistä. Hevonen ryhdistyy samalla ja tietää, että jotain on tulossa.
 • Vatsalihakset. Ne ovat kipeytyneet ja se on oikea suunta!

4 kommenttia:

 1. Durde on sitten niin kaunis hevonen, että ihan silmiin sattuu!!
  Ei minulla sitten mitään muuta järkevää kommentoitavaa olekaan. Piti vain päästä tuo sanomaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Morre! Järjestä viis, tuollaiset kommentit ovat lämpimästi tervetulleita :D

   Poista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Voi, haaveilen että pääsisin vastalaukkatreeniin... Kunhan vaan saan nuo "oikeat" laukat kuntoon. Kiva kuulla että olet(te) onnistunut noin hyvin! :)

  VastaaPoista