lauantai 10. huhtikuuta 2010

Ponikoulussa

Kuva meitä edeltävältä tunnilta. Kenttä oli jo ihan huippukunnossa.

Tänään olimme ratsastusryhmän tyttöjen kanssa tutustumassa Lohjalla sijaitsevaan Ponikouluun. Ilmojen haltija oli suopeana; saimme nauttia aivan mielettömän ihanasta kevätsäästä ja yli 10 asteen lämpötilasta.

Ponikoulu sijaitsee Lohjan Kahvimaalla, kauniissa maalaismiljöössä. Nimensä mukaisesti tilalla on paljon poneja, mutta myös ihan oikeita hevosia. Lisäksi tiluksilla näkyi ainakin koiria, kissoja, vuohia (myös yksi kolmen päivän ikäinen söpöliini!), kanoja, kaneja, hiiriä ja aasi.

Ihanasta idyllistä huolimatta ensivaikutelma tallista oli kuitenkin Rauhalan tallin seesteisyyteen tottuneelle hieman kaoottinen. Lauantai on Ponikoululla vilkas tuntipäivä ja osuimme paikalle luultavasti juuri pahimman härdellin keskelle.

Ratsuksi minulle oli annettu suokkitamma Alli, joka oli mukana jo edeltävällä tunnilla, joten harmikseni en päässyt tutustumaan neitiin ennen tuntia. Hyvä puoli siinä oli se, että ehdin käydä vähän kuvaamassa edellistä tuntia. Ylemmässä kuvassa Alli edellisen ratsastajan kanssa ja alemmassa kuvassa muita edellisen tunnin ratsukoita.

Terhin meille pitämän tunnin tarkoituksena oli arvioida, uskaltaako hän lähteä viemään meitä maastoon joku päivä. Tunnin aiheena oli siirtymiset.

Aloitettiin käynnissä keskiympyrällä tavoitteena pitää välimatkat koko ajan samoina,siitä jatkettiin tekemällä siirtymisiä käynnistä raviin ja takaisin käyntiin aina puolikkaan ympyrän kohdalla. Sitten tiivistetiin niin, että siirtyminen tuli aina neljännesympyrän jälkeen.

Lopputunnista otettiin laukannostoja keskiympyrällä, josta aina täyden laukatun ympyrän jälkeen siirryttiin käyntiin uraa pitkin ja sitten taas seuraavan kerran keskiympyrän kohdalla laukkaan, ja taas täyden kierroksen jälkeen uralle käyntiin.

Tehtävät olivat selkeitä ja kerrankin tuntui siltä, että olin kutakuinkin tehtävän vaatimalla tasolla =) Alli vaati aika paljon eteenpäinratsastusta. (Tosin muistutti silti siitä, että koko ajan pitää olla skarppina lähtemällä kerran vähän villimpään laukkaan, kun inhokki-Huntti rynnisti ohi oikealta.) Eilisen Sissi-vyörytyksen jälkeen oli ihanaa saada ratsastaa Allilla ja palauttaa edes pikiriikkisen luottamusta siihen, että jotain osaankin.

Tunti oli muutenkin tosi kiva, Terhi erittäin pätevän ja mukavan oloinen opettaja, ja kentällä oli ihanan kuuma!*****

Huomenna onkin sitten jännät paikat, kun pitäisi osata itse hakea Tosca tarhasta ja valmistella se tunnille. Ensimmäinen koetinkivi on tunnistaa oikea hevonen - toivottakaa onnea ;) ja pitäkää peukkuja, että Stenbackan tallilta löytyisi tämän tädin tasolle sopiva ryhmä.

Aamulla olisi tarjolla tallitöiden opettelua, jos vain jaksan itseni sinne hinata. Kroppa tuntuu olevan vielä eilisestä aika väsynyt ja huomenna olisi tärkeää jaksaa ratsastaa, etten tule diskatuksi laiskuuden vuoksi.

4 kommenttia:

 1. Onko Ponikoululla maneesia käytössä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut ainakaan tuohon aikaan, mutta vierailusta on jo kolmisen vuotta aikaa, joten tiedä miten on muuttunut...

   Poista
  2. Voin vastata Amalian puolesta että ei ole :)

   Poista