maanantai 5. huhtikuuta 2010

Toscaan tutustumassa

Oli pari kummallista päivää välissä eikä oikein innostanut kirjoittaa. Se meni onneksi ohi!

Heppailupääsiäinen jatkui lauantaina tutustumisreissulla Stenbackan talliin ja mahdolliseen vuokraheppaan Toscaan, jonka kanssa voisi osallistua ryhmä- tai yksityistunneille.

Tosca on erittäin kiltti ja kärsivällinen 21-vuotias tamma, joka on aikoinaan tehnyt hienon kilpauran esteratsastuksessa. Ollakseen niin hieno ja taitava hevonen - tai ehkä juuri siksi? -, Tosca oli tosi suvaitsevainen minua kohtaan, ja ratsastaminen oli lämmittelyn jälkeen tosi mukavaa!Lauantaina minua oli opastamassa yksi Toscan vuokraajista, joten tuntumaa opetukseen saan vasta ensi viikonloppuna. Silloin selviää myös, löytyykö minulle sopivaa opetusryhmää tallilta. Toivon kovasti, että jatkoa seuraa, sillä Toscan kanssa olisi huippukiva viettää aikaa yhdessä!

*****

Pääsiäisen heppailusuunnitelmat menivät tallitöiden opettelun osalta mönkään, sillä valitettavasti lannanlapioimisopettajani sairastui. Pitäisi nyt äkkiä päästä opettelemaan ne hommat, niin voisi sitten juuri tällaisissa tapauksissa oikeasti auttaa - ja saisi samalla itse olla tallilla.

*****

Lauantai-iltana menin vielä kävelyttämään ja harjailemaan Teselloa. Kivaa oli - ja Tesellokin tuntui nauttivan sekä kävelemisestä että erityisesti porkkanoista.

Minun silmiini Tesello ei näyttänyt ontuvan, ja toivon sydämestäni, ettei se johtunut ainoastaan siitä, että silmäni ei ole riittävän harjaantunut huomaamaan poikkeavaa liikettä.

*****

Tänään kävin kevään ensimmäisellä lenkillä! Kolmen minuutin kohdalla oli hillitön verenmaku suussa. Edellisestä lenkistä oli yli viisi kuukautta, mutta muistin silti sen, että kun vain sen ensimmäisen verenmaun yli sinnittelee, niin homma muuttuu helpommaksi. Niin kävi nytkin.

Asicsin sivuilla tekemäni uuden harkkaohjelman mukaan piti aloittaa vain vartin lenkillä, mutta päätin olla ahne ja lönkyttelin menemään heti 20 minuuttia, melko hurjaa ;)

Pääsisiköhän sitä tänä kesänä ihan oikeasti juoksemaan sitä puolimaratonia jonnekin? Tavoitteena se on ollut nyt jo kahtena vuotena, mutta jäänyt aina aika kaukaiseksi haaveeksi.

Vielä syksyllä tähtäimessä oli HCR, mutta sen ilmoittautumisaika oli jo mennyt umpeen, tosin se olisi joka tapauksessa ollut aivan liian pian edessä. Forssassa olisi Suvi-ilta 12.6. - noilla paikkeilla sitä ahkeralla harjoittelulla voisi jo ollakin pm-kunnossa. Or not.

*****

Tänään olin myös kevääntekijä. Purojen ohjailussa on jotain ikiaikaista kaunetta. Ja sitten se järkyttävä mudan lemu. Mitäs menin puuttumaan luonnon omaan rytmiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti